skip to Main Content
Angstaanjagende clown van Gijón geïdentificeerd: een 22 jarige grappenmaker

Angstaanjagende clown van Gijón geïdentificeerd: een 22 jarige grappenmaker

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

clown2GIJÓN – De politie heeft achterhaald wie de angstaanjagende clown van Gijón is. Diverse keren werd er een clown gesignaleerd die met twee ballonnen in zijn handen ’s-Nachts over straat liep in het centrum van Gijón in de regio Asturië. Uiteindelijk ging het maar om een nacht waarin een 22 jarige grappenmaker samen met twee vrienden verkleed over straat liep om foto’s te maken.

De roem van de angstaanjagende clown van Gijón heeft slechts een week geduurd. Uiteindelijk wist de politie van Gijón de clown te identificeren en werd contact gezocht. Er was als het ware een klopjacht geopend op de onbekende clown, dit ondanks het feit dat hij eigen geen misdrijf heeft gepleegd.

De angst zat er echter in bij de inwoners van Gijón, ook vanwege het feit wat er allemaal gaande is met clowns in Frankrijk. De politie was terecht bang dat het clown fenomeen zou overslaan naar Gijón en dus werd gezocht naar de identiteit van de clown.

Uiteindelijk was het een 22 jarige inwoners van Gijón die nu in het buitenland woont, die samen met twee vrienden in een nacht alle foto’s maakte die op Instagram werden gezet. Deze foto’s werden in de nacht van 22 oktober op diverse punten in de stad gemaakt waarbij de clown gebruik maakte van een kostuum wat hij voor deze gelegenheid gehuurd had.

Alles was bedoelt als een grap en zeker niet om mensen angst aan te jagen, zegt de 22 jarige gijonclown. Hij had niet verwacht dat de landelijke media op hem verkleed als clown zou springen. Ook het aantal volgers is sinds de bekendmaking van 5.000 naar meer dan 13.000 gestegen op Instagram – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken