skip to Main Content
De rijkste mannen van Spanje volgens Forbes, Zara oprichter en Mercadona baas

De rijkste mannen van Spanje volgens Forbes, Zara oprichter en Mercadona baas

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

rijken1aMADRID – Voor het tweede jaar op rij staan de oprichter van de Zara winkels Armancio Ortega en de oprichter van de Mercadona Supermarkten Juan Roig samen met Ferrovial topman Rafael del Pino op de drie hoogste plaatsen van de rijksten van Spanje. Deze lijst wordt jaarlijks samengesteld door het tijdschrift Forbes.

Een week geleden was Armancio Ortega nog voor even de rijkste man ter wereld maar werd hij weer voorbijgestreefd door Bill Gates van Microsoft. Ortega is de eigenaar en oprichter van Inditex, bekend van de Zara, Berscha en andere kledingwinkels. Ortega heeft volgens de laatste lijst een vermogen van 60,9 miljard euro. Als tweede op de lijst staat de eigenaar van de bouwonderneming Ferrovial Rafael del Pino met 8,6 miljard euro gevolgd door de eigenaar van de Mercadona supermarkten Juan Roig met 7,5 miljard euro.

Verder in de top tien van Spaanse rijke inwoners staan de oprichter van Mango Isak Andic met 4,5 miljard euro, de president van Coca Cola Iberian Partners Sol Daurella met 3,7 miljard euro en Francisco en Jon Riberas Mera van Gestamp met 3,2 miljard euro.

De rijkste vrouw van Spanje is de dochter van Armancio Ortega die het fortuin van de ex vrouw van Ortega heeft geërfd, Sandra Ortega Mera met 7,5 miljard euro.

Het meeste kapitaal van de rijke inwoners is te vinden in Galicië met 73,7 miljard euro, maar dat komt natuurlijk door Armancio Ortega die uit Galicië komt en daar ook woont. Als tweede staat de Comunidad de Madrid op de lijst met een vermogen van 40,1 miljard euro gevolgd door Catalonië met 32,7 miljard euro – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken