Barcelona gaat beroemde wandelboulevard Las Ramblas verbouwen

https://youtu.be/W79Ti9ixnbU
Beeld: 123rf

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – Het is de beroemdste wandelboulevard van Barcelona en wellicht wel heel Spanje, de Las Ramblas in de Catalaanse hoofdstad Barcelona. Ooit was deze ruim 1.200 meter lange straat een droge rivierbedding maar nu is het een drukke en zeer toeristische boulevard die van de Plaza Catalunya richting de haven gaat. De gemeente Barcelona heeft nu besloten de Las Ramblas een grote opknapbeurt te geven.

Barcelona gaat zo’n 36,5 miljoen euro investeren in het opknappen van Las Ramblas waarbij deze breder en beter begaanbaar moet worden voor de voetgangers. Daarvoor worden er aan beide kanten van de wandelboulevard een rijstrook weggehaald (van 2 naar 1) zodat de Ramblas en de stoep aan de kant van de gebouwen breder kunnen worden. Vanwege de bebouwing aan beide kanten van de boulevard zal de Ramblas in breedte variëren tussen de 11 en 30 meter.

Naast de verbreding van de Las Ramblas komen er ook drie nieuwe pleinen, voor het Teatro Principal theater, voor het el Liceu theater en bij de Iglesia de Betlem kerk. Tussen het standbeeld van Columbus (Colom) en Drassanes wordt een nieuw deel aangelegd bestaande uit banken en stoelen zodat wandelaars daar kunnen zitten.

De kiosken die er nu staan, zowel die van de kranten/tijdschriften alsook die van de bloemen en souvenirs, zullen gehandhaafd blijven. In verband met de terrassen is de horecasector bang dat deze kleiner gaan worden om meer ruimte te creëren waar men kan lopen maar daarover is nog geen besluit genomen aldus de gemeentewoordvoerder.

Er is ook nog overleg tussen de gemeente en de families over het wel of niet plaatsen van een herdenkingsmonument voor de slachtoffers van de terroristische aanslag in augustus 2017.

Het verbouwen van de Las Ramblas zal in vijf fasen gebeuren die elk zo’n anderhalf jaar in beslag gaan nemen waarbij de eerste fase eind 2019 of begin 2020 zal starten. De verbouwing gaat dan beginnen bij het beeld van Columbus om daarna richting de Plaza Catalunya te gaan.

Met de verbouwing van de Las Ramblas wil de gemeente weer meer inwoners van Barcelona naar de wandelboulevard krijgen die op veel momenten alleen gevuld is met toeristen. Veel inwoners van de stad hebben hun rug gekeerd naar de Ramblas en sommigen zijn er al jaren niet geweest vanwege de massificatie van toeristen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

1
Reageer op dit artikel

1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
D. Koper

Mijn zoon was met een neef vorige week in Barcelona en wat hem op de Ramblas e.o. negatief opviel was de overlast van drugshandelaren(Pakistanen?), die je zelfs blijven volgen om drugs te verkopen, de overlast van bedelende Afrikaanse en Noord-Afrikaanse vluchtelingen en de in parken kamperende vluchtelingen, waardoor hij heeft besloten niet meer naar Barcelona te zullen gaan. Wel overal politie, maar die kijkt toe!!

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Door op ‘Versturen’ te klikken ga je akkoord met onze privacyverklaring en geef je ons toestemming om dagelijks een nieuwsbrief met het actuele Spanje nieuws te sturen. Je kunt je altijd afmelden via de link onderaan de nieuwsbrief.