Barcelona gaat beroemde wandelboulevard Las Ramblas verbouwen

https://youtu.be/W79Ti9ixnbU
Beeld: 123rf
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

BARCELONA – Het is de beroemdste wandelboulevard van Barcelona en wellicht wel heel Spanje, de Las Ramblas in de Catalaanse hoofdstad Barcelona. Ooit was deze ruim 1.200 meter lange straat een droge rivierbedding maar nu is het een drukke en zeer toeristische boulevard die van de Plaza Catalunya richting de haven gaat. De gemeente Barcelona heeft nu besloten de Las Ramblas een grote opknapbeurt te geven.

Barcelona gaat zo’n 36,5 miljoen euro investeren in het opknappen van Las Ramblas waarbij deze breder en beter begaanbaar moet worden voor de voetgangers. Daarvoor worden er aan beide kanten van de wandelboulevard een rijstrook weggehaald (van 2 naar 1) zodat de Ramblas en de stoep aan de kant van de gebouwen breder kunnen worden. Vanwege de bebouwing aan beide kanten van de boulevard zal de Ramblas in breedte variëren tussen de 11 en 30 meter.

Naast de verbreding van de Las Ramblas komen er ook drie nieuwe pleinen, voor het Teatro Principal theater, voor het el Liceu theater en bij de Iglesia de Betlem kerk. Tussen het standbeeld van Columbus (Colom) en Drassanes wordt een nieuw deel aangelegd bestaande uit banken en stoelen zodat wandelaars daar kunnen zitten.

De kiosken die er nu staan, zowel die van de kranten/tijdschriften alsook die van de bloemen en souvenirs, zullen gehandhaafd blijven. In verband met de terrassen is de horecasector bang dat deze kleiner gaan worden om meer ruimte te creëren waar men kan lopen maar daarover is nog geen besluit genomen aldus de gemeentewoordvoerder.

Er is ook nog overleg tussen de gemeente en de families over het wel of niet plaatsen van een herdenkingsmonument voor de slachtoffers van de terroristische aanslag in augustus 2017.

Het verbouwen van de Las Ramblas zal in vijf fasen gebeuren die elk zo’n anderhalf jaar in beslag gaan nemen waarbij de eerste fase eind 2019 of begin 2020 zal starten. De verbouwing gaat dan beginnen bij het beeld van Columbus om daarna richting de Plaza Catalunya te gaan.

Met de verbouwing van de Las Ramblas wil de gemeente weer meer inwoners van Barcelona naar de wandelboulevard krijgen die op veel momenten alleen gevuld is met toeristen. Veel inwoners van de stad hebben hun rug gekeerd naar de Ramblas en sommigen zijn er al jaren niet geweest vanwege de massificatie van toeristen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.