skip to Main Content
Het kerkhof van The good, the bad and the ugly” is in Spanje te vinden
Archief

Het kerkhof van The good, the bad and the ugly” is in Spanje te vinden

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BURGOS – Wie kent de spaghetti western “The good, the bad and the ugly” met de melodramatische muziek van Ennio Morricone nu niet. Veel mensen weten waarschijnlijk ook dat een groot deel van films in dit genre in Spanje zijn opgenomen. Maar wist je dat de emblematische eindscène in de eerder genoemde film met onder andere Clint Eastwood in Burgos werd opgenomen.

Het eindduel in “El bueno, el feo y el malo” werd in juni 1966 in de nabijheid van de gemeente Santo Domingo de Silos in de provincie Burgos opgenomen. Deze locatie was door regisseur Sergio Leone persoonlijk uitgekozen om de dollarstrilogie af te sluiten.

Dat gebeurde op spectaculaire wijze op een begraafplaats met 5.000 houten kruizen die in een cirkel werden geplaatst rondom een verharde cirkel waar het eindduel plaatsvond tussen Clint Eastwood (the good), Eli Wallach (the ugly) en Lee van Cleef (the bad).

Filmset

Deze filmset werd middenin de natuur opgebouwd met dank aan zo’n 1.000 militairen ten tijde van het Franco-regime. De begraafplaats kreeg de naam “sad hill” en heeft er tientallen jaren verlaten en onherkenbaar bijgelegen. Daar is sinds enkele jaren een einde aan gekomen nadat inwoners van de omgeving “sad hill” nieuw leven hebben ingeblazen door de filmset te restaureren en in alle glorie te herstellen.

Documentaire

Over dat proces en de werkzaamheden is een film-documentaire gemaakt door regisseur Guillermo de Oliveira die deze maand werd gepresenteerd. De titel is “Sad hill unearthed” of in het Spaans “Desenterrando Sad Hill” en vertelt het verhaal van de begraafplaats, de acteurs en herstelwerkzaamheden door tientallen vrijwilligers. De film wordt gepresenteerd ter ere van het 50-jarig bestaan van de film “The good, the bad and the ugly”.

Trilogie

Na “A fistful of dollars” en “For a few dollars more” is de film “The good, the bad and the ugly” de afsluiter van de dollarstrilogie. Het gaat om drie zogenaamde Spaghetti Westerns die door Sergio Leone geregisseerd werden en samen met de soundtrack van Ennio Morricone en het acteerwerk van een van de bekendste acteurs uit de films Clint Eastwood filmgeschiedenis hebben geschreven.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Te geweldadig voor mij. Vrede zonder wapens. Respect voor anderen die wel iets neer zetten door hard werken richting een groene samenleving. Hard nodig . Dat geschiet gaat nergens over.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken