Kleine stijging in aantal buitenlandse toeristen in september in Spanje

Kleine stijging in aantal buitenlandse toeristen in september in Spanje
Beeld: Freepik

Kleine stijging in aantal buitenlandse toeristen in september in Spanje

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het aantal buitenlandse toeristen in de maand september is met 0,5% gestegen ten opzichte van september 2017. In september kwamen er 8,9 miljoen internationale vakantiegangers naar Spanje waarvan alleen al 2,1 miljoen Britten en 1,4 miljoen Duitsers. Ondanks deze nummers is het aantal toeristen uit deze twee landen toch gedaald.

Volgens de meest recente gegevens van het Spaanse Bureau voor de Statistieken (INE ) zijn er in september 8.924.326 buitenlanders naar Spanje gekomen voor een vakantie, een stijging van 0,5% ten opzichte van vorig jaar. De grootste groep toeristen was de Britten met 2,1 miljoen (-3,1%), de Duitsers met 1,3 miljoen (-3,1%) en de Fransen met 1 miljoen (+6%) vakantiegangers.

In september kwamen er 377.601 Nederlanders naar Spanje, een kleine daling van -0,4% ten opzichte van vorig jaar september. Er kwamen in september 257.725 Belgen naar Spanje, een daling van -8,4% ten opzichte van vorig jaar.

Totaal

Gedurende de eerste 9 maanden echter kwamen er 66.220.410 buitenlandse toeristen naar Spanje wat precies hetzelfde aantal is dan in 2017 tot en met september. Daaronder bevonden zich 14,9 miljoen (-3%) Britten, 9,3 miljoen (+0,6%) Fransen en 9 miljoen (-5,4%) Duitsers. De grootste daling was te merken bij de Zwitsers waarbij er -7,9% minder toeristen kwamen met een totaal van 1,4 miljoen.

Tussen begin januari en eind september kwamen er 3.153.795 Nederlanders naar Spanje, een stijging van +3,7% ten opzichte van vorig jaar. Gedurende dezelfde periode kwamen er 2.050.872 Belgen naar Spanje, een stijging van +1,4%.

Regio’s

Catalonië is nog steeds de meest bezochte regio door de buitenlanders met 15,4 miljoen internationale vakantiegangers maar dit daalde wel een -2,3%. Als tweede meeste bezochte regio staan de Balearen eilanden met 12,2 miljoen toeristen, een daling van -0,5% gevolgd door de Canarische Eilanden met 10 miljoen bezoekers, een daling van -3,4%.

Andalusië kreeg dit jaar alweer 9,3 miljoen (+0,8%) buitenlandse vakantiegangers op bezoek, de Comunidad Valenciana 7,4 miljoen (+2,2%) toeristen en de Comunidad de Madrid 5,2 miljoen (+4,4%) buitenlandse bezoekers.

Bekijk HIER de gegevens (PDF, in het Spaans)

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.