skip to Main Content
Kleine stijging in aantal buitenlandse toeristen in september in Spanje
Freepik

Kleine stijging in aantal buitenlandse toeristen in september in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Het aantal buitenlandse toeristen in de maand september is met 0,5% gestegen ten opzichte van september 2017. In september kwamen er 8,9 miljoen internationale vakantiegangers naar Spanje waarvan alleen al 2,1 miljoen Britten en 1,4 miljoen Duitsers. Ondanks deze nummers is het aantal toeristen uit deze twee landen toch gedaald.

Volgens de meest recente gegevens van het Spaanse Bureau voor de Statistieken (INE) zijn er in september 8.924.326 buitenlanders naar Spanje gekomen voor een vakantie, een stijging van 0,5% ten opzichte van vorig jaar. De grootste groep toeristen was de Britten met 2,1 miljoen (-3,1%), de Duitsers met 1,3 miljoen (-3,1%) en de Fransen met 1 miljoen (+6%) vakantiegangers.

In september kwamen er 377.601 Nederlanders naar Spanje, een kleine daling van -0,4% ten opzichte van vorig jaar september. Er kwamen in september 257.725 Belgen naar Spanje, een daling van -8,4% ten opzichte van vorig jaar.

Totaal

Gedurende de eerste 9 maanden echter kwamen er 66.220.410 buitenlandse toeristen naar Spanje wat precies hetzelfde aantal is dan in 2017 tot en met september. Daaronder bevonden zich 14,9 miljoen (-3%) Britten, 9,3 miljoen (+0,6%) Fransen en 9 miljoen (-5,4%) Duitsers. De grootste daling was te merken bij de Zwitsers waarbij er -7,9% minder toeristen kwamen met een totaal van 1,4 miljoen.

Tussen begin januari en eind september kwamen er 3.153.795 Nederlanders naar Spanje, een stijging van +3,7% ten opzichte van vorig jaar. Gedurende dezelfde periode kwamen er 2.050.872 Belgen naar Spanje, een stijging van +1,4%.

Regio’s

Catalonië is nog steeds de meest bezochte regio door de buitenlanders met 15,4 miljoen internationale vakantiegangers maar dit daalde wel een -2,3%. Als tweede meeste bezochte regio staan de Balearen eilanden met 12,2 miljoen toeristen, een daling van -0,5% gevolgd door de Canarische Eilanden met 10 miljoen bezoekers, een daling van -3,4%.

Andalusië kreeg dit jaar alweer 9,3 miljoen (+0,8%) buitenlandse vakantiegangers op bezoek, de Comunidad Valenciana 7,4 miljoen (+2,2%) toeristen en de Comunidad de Madrid 5,2 miljoen (+4,4%) buitenlandse bezoekers.

Bekijk HIER de gegevens (PDF, in het Spaans)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken