Skiseizoen te vroeg begonnen in Spanje

Jongen springt na aankondiging op sociale media van dak warenhuis Marbella
Beeld: 123rf

Skiseizoen te vroeg begonnen in Spanje

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het skiseizoen 2018/2019 is op diverse plaatsen in Spanje één maand te vroeg begonnen. In het weekend van 3 en 4 november zullen de skistations Valgrande-Pajares (Asturië) en Punto de Nieve Santa Inés (Soria) opengaan terwijl de skistations Masella (Gerona), Alto Campoo (Santander) en Lles de Cerdanya (Lerida) al op 1 november de skiliften in werking stelden.

Gedurende de laatste weken en met name dagen is er genoeg sneeuw gevallen bij veel skistations in het noorden van het land om de skipistes te bedekken met een laag sneeuw die dik genoeg is om te skiën. Daarnaast waren de weersomstandigheden ook optimaal genoeg om de skikanonnen aan te kunnen zetten.

Het eerste skistation dat haar deuren opende was Masella (Gerona) waar op 1 november al meer dan 3.000 skiërs hebben genoten van de verse sneeuw. Dit weekend komen daar de skistations Valgrande-Pajares (Asturië) en Punto de Nieve Santa Inés (Soria) bij. Bekijk HIER een overzicht van alle skistations in Spanje.

Alto Campoo is net zoals Masella ook op 1 november opengegaan voor de skiërs maar alleen een klein gedeelte op meer dan 1.650 meter hoogte dat gratis te bezoeken was. Ook het skistation Lles de Cerdanya (Lerida) is al even open geweest met 20 kilometer aan skipistes maar dit weekend zullen er meer pistes en meer skiliften geopend worden.

De meeste skistations in Spanje gaan normaal gesproken tegen het einde van november of begin december open waardoor men in Spanje tijdens de nationale feestdagen 6 en 8 december op veel plaatsen op skivakantie kan gaan.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.