skip to Main Content
Skiseizoen te vroeg begonnen in Spanje
123rf

Skiseizoen te vroeg begonnen in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Het skiseizoen 2018/2019 is op diverse plaatsen in Spanje één maand te vroeg begonnen. In het weekend van 3 en 4 november zullen de skistations Valgrande-Pajares (Asturië) en Punto de Nieve Santa Inés (Soria) opengaan terwijl de skistations Masella (Gerona), Alto Campoo (Santander) en Lles de Cerdanya (Lerida) al op 1 november de skiliften in werking stelden.

Gedurende de laatste weken en met name dagen is er genoeg sneeuw gevallen bij veel skistations in het noorden van het land om de skipistes te bedekken met een laag sneeuw die dik genoeg is om te skiën. Daarnaast waren de weersomstandigheden ook optimaal genoeg om de skikanonnen aan te kunnen zetten.

Het eerste skistation dat haar deuren opende was Masella (Gerona) waar op 1 november al meer dan 3.000 skiërs hebben genoten van de verse sneeuw. Dit weekend komen daar de skistations Valgrande-Pajares (Asturië) en Punto de Nieve Santa Inés (Soria) bij. Bekijk HIER een overzicht van alle skistations in Spanje.

Alto Campoo is net zoals Masella ook op 1 november opengegaan voor de skiërs maar alleen een klein gedeelte op meer dan 1.650 meter hoogte dat gratis te bezoeken was. Ook het skistation Lles de Cerdanya (Lerida) is al even open geweest met 20 kilometer aan skipistes maar dit weekend zullen er meer pistes en meer skiliften geopend worden.

De meeste skistations in Spanje gaan normaal gesproken tegen het einde van november of begin december open waardoor men in Spanje tijdens de nationale feestdagen 6 en 8 december op veel plaatsen op skivakantie kan gaan.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
  1. Ron, hou eens op met die eeuwige kritiek op “taalfouten”
    Niet nodig, Remco doet zijn best om elke dag weer voor Vandaag te schrijven.

  2. Vroeger dan normaal is niet hetzelfde als te vroeg? Te vroeg voor mensen die blijven geloven in Global warming. Zonneactiviteit neemt voorlopig af. Dat is de boosdoener die er voor gaat zorgen dat het de komende jaren kouder wordt.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken