Historisch aantal werkenden ouder dan 65 jaar in Spanje

Historisch aantal werkenden ouder dan 65 jaar in Spanje
Beeld: 123rf

Historisch aantal werkenden ouder dan 65 jaar in Spanje

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het aantal personen ouder dan 65 jaar dat nog steeds werkt in Spanje is de afgelopen 18 jaar met 40% gestegen tot een historisch maximum. Terwijl er in 2002 nog zo’n 100.000 65-plussers waren die bleven doorwerken is dat anno 2020 gestegen naar 218.300 ouderen die nog werken.

Volgens de laatste gegevens van het Spaanse Bureau voor de Statistiek (INE ) zijn er in Spanje op dit moment 19.176.900 inwoners die een baan hebben. Daarvan blijken er 218.300 werkenden te zijn die ouder dan 65 jaar zijn, zowel bij werknemers in loondienst als zelfstandigen.

Nu lijkt dat een hoog aantal maar volgens een onderzoek van Credit Suisse is Spanje een van de landen waar het percentage werkende 65-plussers het laagste is met 6,5% in 2019.

Maar waarom werken 65-plussers door na hun pensioengerechtigde leeftijd. De meeste van hen geven ondanks dat ze recht hebben op een ouderdomspensioen aan dat ze door blijven werken om economische redenen om de eigen familie financieel te kunnen helpen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.