menu: rubrieken, zoeken & meer

Waarschijnlijk langere regionale lockdown in Valencia regio (UPDATE)

Waarschijnlijk langere regionale lockdown in Valencia regio
Beeld: Freepik (Aangepast)

Waarschijnlijk langere regionale lockdown in Valencia regio (UPDATE)

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – De regionale premier van de autonome regio Valencia Ximo Puig heeft dinsdag aangegeven dat de huidige regionale lockdown waarschijnlijk met een week verlengd wordt. De huidige ‘cierre perimetral’ eindigt op vrijdag 6 november maar de maatregel zal waarschijnlijk verlengd worden tot vrijdag 13 november en zal gelden voor de provincie Valencia, Alicante en Castellón.

UPDATE: Dinsdagmorgen meldde de regionale premier Ximo Puig al dat hij de regionale lockdown voor de Valencia regio met een week wilde verlengen en datzelfde heeft hij dinsdagmiddag bevestigd . De Valencia regio gaat nog een week langer regionaal op slot waarbij het niet mogelijk zal zijn om de autonome regio in en uit te reizen als daar geen geldige reden voor is (zoals we in andere artikelen al beschreven hebben). De Valencia regio zal dus niet op vrijdag 6 november weer ‘openen’ maar de regionale lockdown gaat door tot vrijdag 13 november.

De regiopremier Ximo Puig deed deze mededeling in een interview op de nationale televisie (Telecinco) waarmee hij vooruitloopt op de officiële mededeling. Op vrijdag 31 oktober is in de Valencia regio een 7-daagse regionale lockdown ingegaan waarbij niemand zonder geldige reden de autonome regio Valencia in en/of uit mag reizen.

In principe moest deze corona-maatregel die reeds genomen is in 14 van de 17 autonome regio’s in Spanje eindigen op vrijdag 6 november maar Ximo Puig heeft nu dus al (nog niet officieel) aangegeven dat de regionale lockdown met waarschijnlijk een week verlengd wordt tot vrijdag 13 november (tijdstip is ons onbekend).

De nu geldende avondklok eindigt in de Valencia regio in principe op 9 november maar de vraag is nu of het uitgaans- en straatverbod tussen 00 en 6 uur ook verlengd gaat worden. Datzelfde geldt voor andere reeds genomen corona-maatregelen. 

Verwacht wordt dat de regionale premier na de videoconferentie op woensdag tussen het Spaanse Ministerie van Volksgezondheid en de vertegenwoordigers van de autonome regio’s het een en ander officieel bekend gemaakt zal worden.