Duizend Spaanse monumenten staan ​​op het punt te verdwijnen vanwege verwaarlozing

Duizend Spaanse monumenten staan ​​op het punt te verdwijnen vanwege verwaarlozing
Beeld: Freepik

Duizend Spaanse monumenten staan ​​op het punt te verdwijnen vanwege verwaarlozing

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – De Spaanse non-profit stichting Hispania Nostra zegt dat minstens 1.000 monument in Spanje op het punt staan te verdwijnen vanwege ernstige verwaarlozing. Het gaat daarbij om Romaanse kerken, Romeinse forten en zelfs een oud treinstation in Zarautz ​​die de stichting op de rode lijst heeft geplaatst. Een op de drie monumenten die dreigt te verdwijnen staat in de autonome regio Castilië en León.

Hispania Nostra heeft een rode lijst of ‘La Lista Roja del Patrimonio’ gemaakt met daarop monumenten en gebouwen van het Spaanse Cultureel Erfgoed die het risico lopen te verdwijnen, vernietigd te worden of dusdanig aangepast te worden dat de essentie van het monument verdwijnt.

Op de rode lijst is te zien dat Castilië en León de lijst aanvoert met 356 monumenten gevolgd door Andalusië (166); Castilla-La Mancha (115); Aragón (104); Extremadura (70); Galicië (63); Valencia regio (62); Murcia (47); Cantabrië (44); Madrid en Asturië (30); Catalonië en Navarra (28); Baskenland (22); La Rioja (18); Canarische Eilanden (13); Balearen en Melilla (3) en Ceuta (2).

Naast de rode lijst zijn er echter nog twee lijsten die Hispania Nostra heeft samengesteld, de groene lijst waar geredde monumenten op staan vermeld, en de zwarte lijst met daarop de nu al verdwenen monumenten.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.