Search
menu
Search

Het is weer mogelijk om drie Amazon distributiecentra in Spanje te bezoeken

Het is weer mogelijk om drie Amazon distributiecentra in Spanje te bezoeken
Beeld: Amazon

Het is weer mogelijk om drie Amazon distributiecentra in Spanje te bezoeken

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Amazon is in Spanje de afgelopen jaren enorm populair geworden en er is bijna geen huishouden meer dat niet ooit iets bij Amazon heeft besteld. Maar veel mensen vragen zich af hoe het mogelijk is dat iets dat men op internet besteld nog dezelfde dag of de dag of dagen erna bezorgd wordt. Om daarachter te komen is het sinds 2019 mogelijk om de logistieke centra in Madrid en Barcelona te bezoeken.

Vanwege de pandemie was dat sinds begin 2020 niet meer mogelijk maar vanaf nu kan het weer. Daarnaast is het distributiecentrum in Sevilla ook bij het aanbod gevoegd. Sinds de pandemie was het wel mogelijk om deze logistieke centra virtueel online te bezoeken waarbij je ook aangemeld moet zijn omdat een echte gids de tour voor alle deelnemers loopt. Deze online tours hebben inmiddels jaarlijks wereldwijd meer dan 2 miljoen deelnemers. Het is overigens nog steeds mogelijk een virtuele tour te boeken via DEZE website.

Eigenlijk is Amazon al in 2015 begonnen met deze tours en sinds dat jaar zijn er meer dan 15.000 mensen geweest die het distributiecentrum in San Fernando de Henares hebben bezocht. Sinds 2019 opende het logistieke centrum bij Barcelona ook voor het publiek en werden de tours uitgebreid en aangepast waardoor de deelnemers een betere ervaring kunnen hebben. In 2022 is daar dus ook het distributiecentrum in Dos Hermanas in Sevilla bijgekomen.

Het gaat dus om het in 2012 geopende Amazon Logistics centrum in San Fernando de Henares nabij Madrid, het in 2017 geopende logistieke centrum in Prat de Llobregat nabij het vliegveld (T2) van Barcelona en het logistiek centrum in Dos Hermanas in Sevilla dat in 2020 werd geopend.

Meer informatie over de gratis Amazon Tours is te vinden op DEZE website van het Amerikaanse online warenhuis. Je kunt ook onderstaande video bekijken voor een dag in het leven van een Amazon-medewerker in Spanje.

Ga naar de inhoud