skip to Main Content
Ikea in Madrid gaat tweedehands meubels verkopen

Ikea in Madrid gaat tweedehands meubels verkopen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De drie Ikea winkels die rondom Madrid liggen zullen in Spanje de primeur krijgen van het aankopen en verkopen van tweedehands meubels. Onder de noemer “Salvemos los muebles” ofwel “laten we de meubels redden” begint Ikea vanaf 12 december met een proef van het aankopen van oude en gebruikte meubels van klanten om die weer tegen redelijke prijzen door te verkopen aan andere klanten.

Ikea denkt dat ze gedurende de “Salvemos los muebles” actie de eerstkomende acht maanden tenminste 600 meubels op deze manier nieuw leven kunnen geven. Mocht het een succes zijn dan gaan de andere Ikea’s in Spanje gedurende 2017 hetzelfde systeem krijgen. Op deze manier wil Ikea ervoor zorgen dat oude meubels niet zomaar weg worden gegooid en hergebruikt worden door anderen.

Vanaf 12 december kunnen de klanten van een van de drie Ikea winkels rondom Madrid (te weten Alcorcón, Ensanche de Vallecas en San Sebastian de los Reyes) hun oude meubels kwijt door een formulier in te vullen waarop zal staan wanneer het meubelstuk gekocht is en de persoonsgegevens van de verkopers ingevuld moeten worden. Personeel van Ikea gaat daarna de meubelstukken taxeren en de verkoper krijgt voor het uit te betalen bedrag tegoedbonnen om in de Ikea uit te geven, dus geen contant geld. De meubels worden daarna te koop gezet voor precies hetzelfde bedrag als wat Ikea de oude eigenaar betaald heeft. Ikea zegt dat ze met deze actie geen winst willen maken of geld willen verdienen.

De meubels moeten uiteraard wel in goede staat zijn zodat Ikea ze makkelijk kan doorverkopen en anderen ze willen kopen voor veel lagere prijzen dan in de winkels als ze deze nieuw zouden moeten kopen. Het idee erachter is natuurlijk goed en voor het milieu ook beter maar Ikea zal ongetwijfeld een andere gedacht ernaast hebben. De verkopers van de oude meubels krijgen namelijk geen contant geld uitbetaald maar tegoedbonnen voor de Ikea. Met andere woorden, de klanten moeten weer een Ikea naar binnen gaan, verleidt worden door vele andere producten en waarschijnlijk meer kopen dan wat men eigenlijk wilde – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Niks aan verdienen? Met de tegoed bonnen worden er Ikea spullen gekocht waar winstmarges op zijn van 400% en zelfs meer!

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken