skip to Main Content
Navigatiemenu

Lage temperaturen en eerste sneeuw in de provincie Alicante

ALICANTE – Het is ijzig koud in de provincie Alicante waarbij de temperaturen flink gedaald zijn, er een harde wind staat waardoor de gevoelstemperatuur lager is en de eerste sneeuw in de bergen gezien is. Op sommige plaatsen in de provincie daalde het kwik tot -6 graden als gevolg van het arctisch front waar grote delen van Spanje mee te maken hebben.

Temperaturen daalden in de provincie tot -6 graden zoals in de gemeenten Pinoso, Villena en Biar terwijl het volgens de Spaanse weerdienst Aemet -3 graden werd in Alcoy, 1 graden in Elche, 2 graden in Orihuela en Alicante, 3 graden in Dénia en in Benidorm 7 graden. Volgens de voorspellingen van de Aemet weerdienst zal het deze zondag en maandag niet warmer gaan worden dan 15 graden waarbij er ook harde windstoten kunnen voorkomen.

Vanwege de kou is ook de eerste sneeuw gearriveerd in de bergen van de Sierra de Aitana waar de hoger gelegen punten zoals Font de l’Arbre en de gemeente Confrides een dunne laag sneeuw ontvingen.

Buiten de provincie Alicante is het ook koud in de provincies Valencia en Castellón waar in de gemeente Morella tevens de eerste sneeuw van deze winter werd gezien maar deze niet bleef liggen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Plaats een reactie op dit artikel:

  • Via SpanjeVandaag
  • Via Facebook
  • Via Google+

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen.LET OP: Vanwege te veel spam dien je wel je emailadres in te vullen maar wordt dit niet getoond.De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. Dat zal zeker gebeuren in het geval van schelden, persoonlijke aanvallen en reacties die niets met een bepaald artikel te maken hebben.

Bedankt voor jouw reactie! Vergeet niet dat we ook een eigen FORUM hebben!

Loading Facebook Comments ...
Back To Top