skip to Main Content
Lage temperaturen en eerste sneeuw in de provincie Alicante

Lage temperaturen en eerste sneeuw in de provincie Alicante

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALICANTE – Het is ijzig koud in de provincie Alicante waarbij de temperaturen flink gedaald zijn, er een harde wind staat waardoor de gevoelstemperatuur lager is en de eerste sneeuw in de bergen gezien is. Op sommige plaatsen in de provincie daalde het kwik tot -6 graden als gevolg van het arctisch front waar grote delen van Spanje mee te maken hebben.

Temperaturen daalden in de provincie tot -6 graden zoals in de gemeenten Pinoso, Villena en Biar terwijl het volgens de Spaanse weerdienst Aemet -3 graden werd in Alcoy, 1 graden in Elche, 2 graden in Orihuela en Alicante, 3 graden in Dénia en in Benidorm 7 graden. Volgens de voorspellingen van de Aemet weerdienst zal het deze zondag en maandag niet warmer gaan worden dan 15 graden waarbij er ook harde windstoten kunnen voorkomen.

Vanwege de kou is ook de eerste sneeuw gearriveerd in de bergen van de Sierra de Aitana waar de hoger gelegen punten zoals Font de l’Arbre en de gemeente Confrides een dunne laag sneeuw ontvingen.

Buiten de provincie Alicante is het ook koud in de provincies Valencia en Castellón waar in de gemeente Morella tevens de eerste sneeuw van deze winter werd gezien maar deze niet bleef liggen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken