skip to Main Content
Files vanwege Franse “Gele Hesjes” bij grensovergang La Junquera
Archieffoto

Files vanwege Franse “Gele Hesjes” bij grensovergang La Junquera

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

GERONA – De “Gele Hesjes” zorgen opnieuw voor problemen op de snelwegen in Frankrijk en ook bij de grensovergangen tussen Frankrijk en Spanje zijn ze al dagen actief. Deze maandag zijn er problemen gemeld op de AP-7 (E-15) richting het noorden in de provincie Gerona tussen La Junquera (Jonquera in het Catalaans) en Capmany. Ook op de naast de snelweg gelegen N-II zijn problemen met het verkeer ter hoogte van Llers.

Net over de grens in Frankrijk in noordelijke rijrichting hebben de “Gele hesjes” ook voor problemen gezorgd op de AP-7 die in Frankrijk overgaat in de A-9 (E-15). Op zondag stonden er op de AP-7 al files van wachtende auto’s en vrachtwagens van meer dan 9 km lang en 3 km op de N-II weg.

Volgens de krant La Vanguardia zijn de problemen met het verkeer richting Spanje maar ook vanuit Spanje richting Frankrijk al vorige week donderdag begonnen maar toen ging het om kleine en korte acties. Deze zijn inmiddels uitgegroeid tot grotere acties van langere duur.

Afgelopen weekend hadden ook Baskenland en Navarra te maken met de acties van de “Gele Hesjes” ofwel chalecos amarillos in het Spaans. In Frankrijk hadden de manifestanten de tolpoorten bij Biriatou en Biarritz geblokkeerd waardoor er zowel aan de Spaanse alsook de Franse kant lange files ontstonden.

Zoals bekend manifesteren de Fransen tegen de geplande verhogingen van de brandstoffen in Frankrijk. Dit heeft geleid tot demonstraties die op veel plaatsen zoals in Parijs geleid hebben tot gewelddadige acties en hard optreden van de Franse politie.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 10 reacties
 1. Ik denk dat die mensen ergens wel gelijk hebben. Hier in Nederland gaan de burgers de energietransitie betalen. Er komt een energiebelasting waarmee de subsidies aan de bedrijven betaald worden. Ziet u het voor u. Een deel van de belasting gaat naar boeren om diervriendelijker stallen in te gaan richten. Een deel van de belasting gaat naar bedrijven om asbestdaken te wisselen naar andere type daken. Een burger krijgt een subsidie van € 4,50 per vierkante meter.

 2. EU . Euro Uitbuiters..! De EU Ridders van de ronde tafel..! Slagvaardig met het graai-zwaard raakt het ieder land.! Economische groei heeft maling aan volkeren . Alleen de top consumeert de slagroom.! Robin Hood zou het maar druk hebben met al dat opgeslagen verborgen vermogen.!

 3. Denken ze nu werkelijk dat door hun acties de regering gaat plooien. Ze hinderen de verkeerde personen die mee slachtoffer zijn van de hoge belastingen.

  1. Bij vrijwel iedere vorm van actie hebben mensen hinder die er niets mee te maken hebben. Dat is nu eenmaal inherent aan actievoeren. Verder hoop ik vooral de Macron niet zal toegeven . Fransen leven op een andere planeet. De realiteit van anno 2018 en eigenlijk al veel langer is een andere. Frankrijk is ( gelukkig ) nog geen Italië, maar ook in Frankrijk zal drastisch ingegrepen moeten worden om het land te hervormen en klaar te maken voor de toekomst. Marcron heeft dat goed begrepen en neemt zijn impopulariteit daarmee voor lief. Hulde juist!

 4. Franse revolutie dreigt Europese revolutie te worden!!
  Enough is enough!!
  Das kapitaal wordt weer aktueel en andere tijden worden nieuwe tijden!
  Ook het volk blijkt grenzen te hebben….uw ego’s politici zullen in de ijskast belanden!
  Wat was het weer weer geweldig aan de Costa del Sol!

  1. Dit is een reactie van iemand die nooit een oorlog heeft meegemaakt. Mede dank zij de EU leven we hier reeds 70j in vrede. Denk daar maar eens over na

   1. Helemaal mee eens, vandaar mijn term levensgevaarlijk.
    Waarschijnlijk denkt Pedro in zijn eentje de tanks en raketten van Poetin tegen te houden.
    Ongelofelijk dat er nog steeds mensen zijn die niet inzien dat eenheid macht maakt. Verdeeldheid maakt zwakte.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken