menu: rubrieken, zoeken & meer

15 nieuwe dorpen op de lijst van Spanje’s mooiste dorpen

15 nieuwe dorpen op de lijst van Spanje’s mooiste dorpen
Beeld: Alcudia / Pixabay

15 nieuwe dorpen op de lijst van Spanje’s mooiste dorpen

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Spanje heeft er 15 nieuwe mooie dorpen bijgekregen die toegevoegd zijn bij de lijst van ‘Pueblos más bonitas de España’. Deze lijst wordt samengesteld door de organisatie met dezelfde naam en bestaat vanaf 1 januari 2020 uit 94 mooie dorpen.

Sinds 2011 heeft de stichting ‘Los pueblos más bonitos de España ’ ofwel de stichting ‘de mooiste dorpen van Spanje’ op haar website en in de eigen toeristengids de mooiste dorpen van Spanje verzameld.

Experts van de stichting hebben gekeken naar dorpen die aan de strenge eisen moeten voldoen om op de steeds groeiende lijst vermeld te worden. Een van de belangrijkste eisen is dat er niet meer dan 15.000 inwoners zijn waardoor veel mooie Spaanse dorpen al afvallen.

Daarnaast wordt door de experts ook gekeken naar hoe de gevels er uitzien, hoe schoon het is, of er veel reclame te vinden is, hoe men omgaat met bloemen en planten, hoe men omgaat met het verkeer en de parkeerplaatsen

Dorpen

Spanje telt in totaal meer dan 18.935 dorpen die bij 8.116 gemeenten horen. Het gaat hier dan alleen om dorpen van meer dan 300 inwoners omdat alles daaronder niet echt als een dorp gezien wordt in Spanje maar meer als een ‘aldea’ of gehucht.

Elk dorp heeft natuurlijk zo haar charme en schoonheid en het is voor eenieder weer een andere ervaring maar de stichting heeft een lijst van de 79 mooiste dorpen van Spanje weten samen te stellen die dus vanaf 1 januari 2020 uit 94 mooiste dorpen zal bestaan.

Nieuw 2020

Vanaf 2020 komen deze 15 mooie dorpen van Spanje bij de lijst:

Alcúdia (Mallorca)

Atienza (Guadalajara)

Betancuria (Fuerteventura)

Castellar de la Frontera (Cádiz)

Castrillo de los Polvazares (León)

Culla (Castellón)

Mogrovejo (Cantabrië)

Monteagudo de las Vicarías (Soria)

Olivenza (Badajoz)

Pastrana (Guadalajara)

Pollença (Mallorca)

Ponte Maceira (A Coruña)

Robledillo de Gata (Cáceres)

Teguise (Lanzarote)

Vinuesa (Soria)