Minder Belgen en Nederlanders naar Spanje op vakantie in oktober

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Minder Belgen en Nederlanders naar Spanje op vakantie in oktober
Beeld: Freepik

MADRID – Spanje heeft in de oktober 7,6 miljoen buitenlandse toeristen op bezoek gehad, een kleine daling van 0,3% ten opzichte van dezelfde maand in 2018. Gedurende de eerste tien maanden van dit jaar is het aantal internationale vakantiegangers echter gestegen met 1,1% naar 64,7 miljoen. Het aantal Nederlandse en Belgische toeristen daalde in oktober terwijl er tot nu toe dit jaar minder Nederlanders maar iets meer Belgen naar Spanje zijn gekomen voor een vakantie.

Het Spaanse Bureau voor de Statistieken (INE) en Frontur hebben de cijfers bekend gemaakt wat betreft de internationale toeristen die in oktober en tot en met de tiende maand van het jaar naar Spanje zijn gekomen.

In oktober kwamen er 7.624.486 buitenlanders naar Spanje om van een vakantie of bezoek te genieten, een daling van 0,3% ten opzichte van oktober 2018. De grootste groep toeristen was afkomstig uit Groot Brittannië met 1,6 miljoen (-4,4%) gevolgd door Duitsland met 1,1 miljoen (-8,3%) vakantiegangers en Frankrijk met 894.899 (-5,9%) toeristen.

In oktober daalde het aantal Nederlandse toeristen naar 338.993 (-9,9%) en daalde voor het eerst dit jaar het aantal Belgische vakantiegangers naar 184.806 (-5,9%).

Tot en met oktober

Gedurende de eerste tien maanden tussen begin januari en eind oktober zijn er 74.722.053 buitenlandse toeristen naar Spanje gekomen, een stijging van 1,1% ten opzichte van dezelfde periode in 2018.

Ook hier was de grootste groep (zoals altijd) de Britten met 16,4 miljoen (-1,9%) gevolgd door de Duitsers met 10,1 miljoen (-1,9%), de Fransen met 10 miljoen (-2,3%) en de Scandinaviërs met 4,7 miljoen (-5,1%).

Wat betreft de Nederlandse vakantiegangers daalde dit aantal met -45,1% gedurende de eerste tien maanden naar een totaal van 3.353.557 toeristen. Wat betreft de Belgische toeristen steeg dat aantal met +0,8% naar 2.269.396 vakantiegangers gedurende de eerste tien maanden.

Regio’s

Zoals altijd is Catalonië (Costa Brava, (Costa) Barcelona, Costa Dorada) de meest bezochte regio met 17.315.695 (+0,7%) buitenlandse toeristen gevolgd door de Balearen met 13.373.161 (-0,8%), Andalusië met 10.905.601 (+3,6%) toeristen en de Canarische Eilanden met 10.772.893 (-4,8%).

De Valencia regio ontving dit jaar alweer 8.564.366 (+3,4%) toeristen en de regio Madrid (met name de stad Madrid) kreeg te maken met 6.443.464 (+7,2%) internationale toeristen.

Bekijk HIER de PDF met alle informatie (in het Spaans)

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
donker/licht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.