skip to Main Content
Minder Belgen en Nederlanders naar Spanje op vakantie in oktober
Freepik

Minder Belgen en Nederlanders naar Spanje op vakantie in oktober

MADRID – Spanje heeft in de oktober 7,6 miljoen buitenlandse toeristen op bezoek gehad, een kleine daling van 0,3% ten opzichte van dezelfde maand in 2018. Gedurende de eerste tien maanden van dit jaar is het aantal internationale vakantiegangers echter gestegen met 1,1% naar 64,7 miljoen. Het aantal Nederlandse en Belgische toeristen daalde in oktober terwijl er tot nu toe dit jaar minder Nederlanders maar iets meer Belgen naar Spanje zijn gekomen voor een vakantie.

Het Spaanse Bureau voor de Statistieken (INE) en Frontur hebben de cijfers bekend gemaakt wat betreft de internationale toeristen die in oktober en tot en met de tiende maand van het jaar naar Spanje zijn gekomen.

In oktober kwamen er 7.624.486 buitenlanders naar Spanje om van een vakantie of bezoek te genieten, een daling van 0,3% ten opzichte van oktober 2018. De grootste groep toeristen was afkomstig uit Groot Brittannië met 1,6 miljoen (-4,4%) gevolgd door Duitsland met 1,1 miljoen (-8,3%) vakantiegangers en Frankrijk met 894.899 (-5,9%) toeristen.

In oktober daalde het aantal Nederlandse toeristen naar 338.993 (-9,9%) en daalde voor het eerst dit jaar het aantal Belgische vakantiegangers naar 184.806 (-5,9%).

Tot en met oktober

Gedurende de eerste tien maanden tussen begin januari en eind oktober zijn er 74.722.053 buitenlandse toeristen naar Spanje gekomen, een stijging van 1,1% ten opzichte van dezelfde periode in 2018.

Ook hier was de grootste groep (zoals altijd) de Britten met 16,4 miljoen (-1,9%) gevolgd door de Duitsers met 10,1 miljoen (-1,9%), de Fransen met 10 miljoen (-2,3%) en de Scandinaviërs met 4,7 miljoen (-5,1%).

Wat betreft de Nederlandse vakantiegangers daalde dit aantal met -45,1% gedurende de eerste tien maanden naar een totaal van 3.353.557 toeristen. Wat betreft de Belgische toeristen steeg dat aantal met +0,8% naar 2.269.396 vakantiegangers gedurende de eerste tien maanden.

Regio’s

Zoals altijd is Catalonië (Costa Brava, (Costa) Barcelona, Costa Dorada) de meest bezochte regio met 17.315.695 (+0,7%) buitenlandse toeristen gevolgd door de Balearen met 13.373.161 (-0,8%), Andalusië met 10.905.601 (+3,6%) toeristen en de Canarische Eilanden met 10.772.893 (-4,8%).

De Valencia regio ontving dit jaar alweer 8.564.366 (+3,4%) toeristen en de regio Madrid (met name de stad Madrid) kreeg te maken met 6.443.464 (+7,2%) internationale toeristen.

Bekijk HIER de PDF met alle informatie (in het Spaans)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 10 reacties
 1. er zijn grote veranderingen op komst! De massa toeristen gaan een nieuwe goedkope bestemming met hun bezoek vereren, en daar de boel verzieken, we hebben het allemaal gezien hier. Laat Spanje maar duur worden, heel duur. Exclusief zelfs zodat alleen de mensen die het er voor over hebben nog komen. De kwaliteit van het betere aanbod zal stijgen, de rest gaat kapot.

 2. Niks blijft duren, Spanje wordt algemeen ook duurder, en de vastgoedprijzen rijzen de pan uit, evenals de huurprijzen voor vakantiewoningen, hopelijk komt er een forse correctie en is dit een trend die een hele tijd mag voortduren.

  1. Correct Peter ze hebben hun lesje uit het verleden hier nog niet geleerd.Ze hebben jaren hun hotels laten verkommeren en er alles financieel uitgehaald zonder terug te investeren + dat ze toen nog het geluk hadden dat het in andere toerestieke landen
   te gevaarlijk was om op verlof te gaan ( Tunesie, Egypte,Turkije )en nu beginnen ze opnieuw met de prijzen te verhogen terwijl in genoemde landen het weer wat beter gaat .Ook in de bouw beginnen ze stilaan hun skeletten af te werken maar of die woningen verkocht zullen worden is een ander gegeven.Tijdens de crisis jaren 2008 kwam maar eerst tot uiting wat de banken en ……….de regeringen hier hadden aangericht door toe te laten om financieringen aan te gaan terwijl er geen controle was op de inkomsten van de leners met als gevolg dat er 10.000 zenden woningen door de banklen in beslag genomen zijn met de nodige miserie erbij van de kopers.

 3. Inderdaad ziet ik zelf minder Belgen en Nederlanders hier de laatste tijd wat ik wel nu ziet is steeds meer Engelsen die voorgoed hier komen wonen vanwege de komende Brexit. Wat voorheen vakantie gangers waren worden nu Spaanse inwoners.

 4. Tja wat kan de reden zijn
  Nederlanders beginnen het te voelen in hun portemonnee dat ze ondanks de beloften toch minder te besteden hebben
  100 euro erbij en langs de andere kant 200 euro eraf

   1. Hey Rob, dat vond ik nou ook man!
    Gelukkig zijn ze er nog, de mensen die voor ons opletten in Nederland.
    Dat andere landen gewoon domweg goedkopere vakanties brengen, en dat Spanje weer in een oude fout vervalt, namelijk prijzen verhogen, slechte service etc. dat zal niet de echte reden zijn. Het is de schuld van Rutte!
    Dat er hier in Spanje wel weer overal veel te veel bouwprojecten uit de grond gestampt worden en in Nederland niet, das dan weer de schuld van de koeien en varkens in Nederland. Dat er in Spanje geen kopers voor al die projecten zijn, dat is weer de schuld van eehh, tja van wie eigenlijk??
    Geeft niets, komt er nog meer aanbod wat je straks rechtstreeks van de banken kan kopen, scheelt me toch een bom duiten hehehe.

    1. Oei 2 in hun gat gebeten Nederlanders
     Afwisseld met Spanje woon ik ook in Nederland en dat is wat ik veel hoor in gesprekken
     ” We zetten de vakantie maar even opzij eerst eens kijken wat de toekomst ons financieel gaat brengen “

     1. Nou het zal wel mee vallen met die Nederlanders. Ik zie nog hele hordes in de nieuwste auto’s rondrijden hier (Costa Brava) en de grote jongens uithangen. Hoop gebral en uiterlijk vertoon….maar dat is vast de schuld van Rutte ;-). Dat eeuwige geklaag, ben bij dat ik daar weg ben. Niet zo rijk meer als in NL maar wel gelukkiger.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken