Werkloosheid Spanje gestegen vanwege ontslagen in toerisme

123rf
Beeld: 123rf
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – In de maand november zijn er in Spanje 20.525 werklozen bijgekomen, het hoogste aantal sinds november 2016. In totaal heeft Spanje op dit moment 3.198.184 werklozen wat het laagste aantal is sinds november 2008. De meeste banen gingen verloren in de diensten en horeca sector dat sterk verbonden is met het toerisme.

Het aantal ingeschreven personen bij de Sociale Zekerheid in Spanje is met 53.114 personen gedaald, het slechtste cijfer sinds 2013 toen dat aantal nog 67.000 personen was. Sinds november 2018 is dit aantal echter met 431.254 personen gestegen.

Er zijn op dit moment in Spanje 3.198.184 werklozen maar er zijn in totaal 19.378.878 werkenden aldus de cijfers van het Ministerio de Trabajo, Migraciones y Seguridad Social. Daarvan zijn er 16.041.754 (-48.892) die een baan hebben terwijl er 3.269.092 (-2.884) zelfstandigen zijn.

De stijging van het aantal werklozen heeft veel te maken met de toeristensector, dat blijkt ook uit de aantal werklozen in toeristische gebieden zoals de Balearen met 11.557 werklozen meer, in Andalusië met een stijging van 7.501 werklozen en in Catalonië 6.667 werklozen (het gaat in dit geval om personen die ingeschreven staan bij de Seguridad Social).

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.