Spanje begint vanaf 15 december kinderen van 5 tot en met 11 jaar te vaccineren

Spanje begint vanaf 15 december kinderen van 5 tot en met 11 jaar te vaccineren
Beeld: Canva

Spanje begint vanaf 15 december kinderen van 5 tot en met 11 jaar te vaccineren

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Tot nu toe worden alle inwoners van Spanje van 12 jaar en ouder gevaccineerd in Spanje maar vanaf 15 december begint het Ministerie van Volksgezondheid en de daartoe bevoegde instanties in de autonome regio’s met de corona-vaccinatie van kinderen van 5 tot en met 11 jaar. Een groot deel van de 3,3 miljoen vaccins die voor de kinderen bedoeld zijn komt op 13 december aan in Spanje.

Er zijn in Spanje 3,5 miljoen kinderen in de leeftijdsgroep 5 tot en met 11 jaar die vanaf 15 december gevaccineerd kunnen worden met het Pfizer-vaccin. Op 13 december moeten er 3,3 miljoen pfizer-vaccins aankomen in Spanje die speciaal bedoeld zijn voor de kinderen in deze leeftijdsgroep. Vanaf 14 december kan al begonnen worden maar vanwege organisatorische redenen zal dat waarschijnlijk 15 december worden.

De speciale Pfizer-vaccins hoeven niet te worden verdund en hebben een lagere dosis dan de Pfizer-vaccins voor volwassenen (12+). Net zoals bij de volwassenen krijgen de kinderen ook twee prikken met een tussenliggende periode van 21 dagen. Het vaccin van Pfizer voor kinderen van 5 tot 11 jaar werd vorige week goedgekeurd door het Europees Geneesmiddelenbureau

De regionale overheden en daartoe bevoegde gezondheidsinstanties organiseren de vaccinatiecampagne bij de kinderen, net zoals ze dat ook al hebben gedaan in de leeftijdsgroep vanaf 12 jaar. De kans is echter groot dat de kinderen op school gevaccineerd kunnen worden. De exacte strategie moet nog door de verschillende regionale overheden bekend worden gemaakt.

Op donderdag werd bekend dat er inmiddels 37,6 miljoen mensen zijn (van de 47,5 miljoen inwoners) die volledig gevaccineerd zijn, dat is 89,4% van alle inwoners van 12 jaar en ouder. Er zijn inmiddels ook bijna 5,3 miljoen mensen die een derde boosterprik hebben gekregen in Spanje. 65,8% van de 70-plussers heeft een derde boosterprik ontvangen en 30,8% van de mensen die met het Janssen-vaccin (een prik) zijn gevaccineerd hebben een tweede corona-prik gekregen. In de leeftijdsgroep 12-19 jaar is 84,5% volledig gevaccineerd, dat is 79,1% in de groep 20-29 jaar, 77,5% in de groep 30-39 jaar en 94,7% in de leeftijdsgroep vanaf 40 jaar. 

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.