Search
menu
Search

NIEUW!! CamperVerhaal: Ons Spaanse leven in een camper (1)

NIEUW!! CamperVerhaal: Ons Spaanse leven in een camper (1)
Beeld: ingezonden

NIEUW!! CamperVerhaal: Ons Spaanse leven in een camper (1)

Intro: Han & Ryan wonen al 2,5 jaar in het centrum van Málaga als ze in mei 2023 een camper kopen. Dit beviel zo goed dat ze direct doorgereisd zijn naar Noorwegen. Het vrije leven in een camper, alsof de wereld aan je voeten ligt, gaf ze ook een andere kijk op het anders zo mooie Malaga. Het was veranderd in een toeristische hotspot waarin ze zich niet meer thuis voelden. Uiteindelijk besluiten ze om begin december huis en haard te verlaten en hun leven in de camper voor te zetten, zonder bestemming, maar in de hoop een plek te vinden waar ze zich willen settelen. Een sprong in het diepe. Volg hun belevenissen met de camper en hun zoektocht naar een nieuwe bestemming.

We woonden al 2,5 jaar in Malaga, toen we eindelijk besloten om toch een camper te kopen waarmee we door Europa willen trekken. Dit zat al eerder in de planning, maar wat hebben we getwijfeld. Een camper kopen is natuurlijk ook geen broodje bij de bakker. Zeker niet in Spanje waar je het ding vooraf volledig moet betalen, anders wordt het niet op kenteken gezet. Uren hebben we gedubd; wel of toch maar geen camper en of het dan een grote of toch maar beter een kleinere moest worden.

Uiteindelijk besloten om een campervan te kopen. Een kleiner type, maar daardoor ook wendbaarder en voor ons ‘globetrotters’ iets meer mogelijkheden om echt te kunnen gaan en staan waar we willen. En mocht de aanschaf tegenvallen, dan hebben we het in ieder geval geprobeerd. Jammer van het geld, maar je kunt alleen spijt hebben van de dingen die je niet gedaan hebt, toch? 

Zoals de intro aangeeft, beviel de camper zo goed dat we direct doorgereisd zijn naar Noorwegen. En het was dat we de tiendaagse Tour de Mont Blanc in augustus geboekt hadden, anders hadden we er zo nog wat maanden achteraan geplakt.

Terug in Malaga voelden we ons niet meer op ons gemak. Het is een prachtige stad, maar we voelen ons opgesloten tussen alle hoge muren in de straten, die logisch voor schaduw moeten zorgen, maar die ook overladen worden met toeristen. Regelmatig hebben we tussendoor de camper gepakt en zelfs nog een camino naar Santiago gelopen. Met name de camino, waarbij je alleen het hoognodige bij je hebt wat je op je rug moet dragen, gaf ons het besef dat je eigenlijk helemaal niet veel nodig hebt en prima met minder kunt.

En zo ontstond langzaam het idee om Malaga te verlaten en het mooie Spanje, maar ook Europa verder te gaan ontdekken en tegelijkertijd te zoeken naar een plek om te gaan wonen. Het appartement in de verhuur, spullen in de opslag, afscheid nemen van vrienden, maar niet voor lang ;-), want we zullen nog regelmatig terugkomen naar het mooie Málaga!

Het voelt allemaal nog wat onwennig. Geen huis meer, wonen op een beperkt aantal vierkante meters, een ruimte waar je je kont niet kunt keren en af moet spreken wie het eerst in of uit bed gaat. Het leven in een camper heeft ook zo zijn beperkingen. 

Word het leven in onze camper een droom of een nachtmerrie; we gaan het meemaken!

‘Ons leven in een camper’ vertelt het verhaal van Han & Ryan die hun appartement in Málaga verhuren en besluiten door Spanje en Europa te reizen met hun nieuwe campervan. Volg hun avonturen in onze SpanjeVerhalen, of lees hun reisverslagen op Polarsteps.

Ga naar de inhoud