skip to Main Content

Benidorm sluit 2010 af met een van de slechtste hotelbezettingen in 10 jaar tijd

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BENIDORM – (Redactie) De hotels van Benidorm hebben het afgelopen jaar 2010 afgesloten met een van de twee slechtste bezettingen van het afgelopen decennium. Daarnaast zijn de hotelbezettingen ver onder die geregistreerd werden in de jaren negentig van de vorige eeuw. De hotels in Benidorm waren gedurende 2010 gemiddeld 75,06% bezet, een bezetting die normaal elk jaar rond de 80% ligt. In 2009 was het nog triester gesteld met de bezettingen toen er een gemiddelde van 74,59% werd gemeten. In 2007 echter lag de bezettingsgraad in Benidorm op 79,9% toen de effecten van de crisis nog niet te merken waren in het toerisme.

In het jaar 2000 was er nog sprake van een bezettingsgraad van 87,24%, veel hoger dus dan die van 10 jaar later in 2010 van 75,06%. Slechts in de maand augustus en enkele data zoals de Semana Santa of feestweekenden, kon er een hotelbezetting van 90% gehaald worden terwijl de rest van de maanden in 2010 ver daaronder lagen. Volgens de directeur van de hotelvereniging Hosbec, Antonio Mayor, waren er buiten de economische crisis, nog andere factoren die meespelen in de lagere bezettingen. Zo valt te denken aan de IJslandse aswolk in mei, de verhoogde IVA (BTW) in juli en de stakingen van de luchtverkeersleiders begin december.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend