skip to Main Content

Huizenprijzen gedurende 2010 met 3,8% gedaald in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Redactie) Volgens een onderzoek van de website fotocasa.es zijn de prijzen van de woningen in Spanje met 3,8% gedaald gedurende het afgelopen jaar 2010. Dit is het vierde opeenvolgende jaar dat de prijzen van tweedehands woningen dalen. De gemiddelde prijs per vierkante meter lag op het einde van 2010 op 2.262 euro’s. Op de Balearen en in Asturias stijgen de prijzen echter weer ligt, iets wat weldra ook zal gebeuren in andere autonome deelstaten.

Terwijl de prijzen van tweedehands woningen in 2010 met 3,8% daalde gebeurde ditzelfde ook in 2009 maar toen met 10%. In 2008 was er nog sprake van een daling van 8,7% en in 2007 1,1%, dus 38 maanden van dalingen in de huizenprijzen, aldus fotocasa.es.

Op de Balearen en Asturias na daalden de huizenprijzen in alle andere autonome deelstaten. In Catalunya daalden de prijzen met 0,9%, Baskenland met 1,9% en de Comunidad Valenciana met 2,5%. In Andalucia echter werden grotere dalende prijzen genoteerd tot 6,1% minder, in Murcia 5,3%, Castilla La Mancha 7,9% en in Cantabria 6,6%. (20 Minutos)

servicio ofrecido por www.fotocasa.es lideres en venta y alquiler de pisos y casas

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend