skip to Main Content
Ryanair passagier verlaat na vertragingen via de nooduitgang en vleugel een vliegtuig in Málaga (video)

Ryanair passagier verlaat na vertragingen via de nooduitgang en vleugel een vliegtuig in Málaga (video)

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – Een passagier van de Ryanair vlucht FR8164 had het helemaal gehad met de vertragingen en opende de nooduitgang van het vliegtuig om via de vleugel het toestel te verlaten. Het gaat om een vlucht van Londen naar Málaga die reeds met anderhalf uur uit Groot Brittannië vertrok en na aankomst op het vliegveld van Málaga ook nog een half uur moest wachten alvorens de passagiers het vliegtuig mochten verlaten. Dat werd een passagier teveel.

De passagier die het Ryanair toestel verliet is een 57-jarige Poolse man die woonachtig is in Málaga, al is zijn echte adres niet bekend. Het vliegtuig was al te laat uit Londen vertrokken en moest na aankomst rond 22 uur maandagavond ook nog eens 30 minuten wachten voordat de passagiers het vliegtuig mochten verlaten. Dit werd de Poolse passagier teveel waarna hij besloot om met zijn handbagage en al via de nooduitgang het vliegtuig te verlaten. Hij kwam daarna op de vleugel terecht en wilde naar beneden springen toen hij tegen werd gehouden door het personeel van het vliegveld.

De man werd gedwongen het vliegtuig weer in te gaan waar hij door het personeel en de piloot apart werd genomen waarna de politie hem later meenam voor verhoor. De 57-jarige passagier vertelde de agenten dat hij kwaad was vanwege de vertragingen en uit ontevredenheid met de vliegmaatschappij besloot zelf maar via de nooduitgang het toestel te verlaten.

De vervroegde uitcheck van de passagier kan hem duur komen te staan omdat het openen van de nooduitgang zonder dat daar aanleiding toe is volgens de Air Security Act 21/2003 absoluut verboden is. Hier staat in principe een boete op van tenminste 45.000 euro, aldus de krant Diario Sur. De man werd na het voorval en verhoor niet door de politie vastgezet omdat er bij dit anekdotische incident niemand in gevaar werd gebracht.

Foto en video: Fernando del Valle

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
  1. Wij hebben meer dan 50 vluchten van Maastricht naar
    Alicante gedaan met Ryanair en noch nooit problemen gehad.
    Alleen toen er staking was van de luchtverkeersleiders hebben wij
    een serieuze vertraging gehad. Gij weet als gij met Ryanair vliegt dat er beperkingen zijn, maar gij betaalt ook niet voor meer service. Hou er dan ook rekening mee.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken