skip to Main Content
Twee doden door hoge golf in Baskenland

Twee doden door hoge golf in Baskenland

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BILBAO – In de provincie Gipuzkoa in de deelstaat Baskenland zijn een 67-jarige man en een 65-jarige vrouw om het leven gekomen toen beiden door een hoge golf de zee in werden gesleurd. Het voorval deed zich voor in de gemeente Mutriku waar het tweetal over de boulevard van de Playa de Ondarbeltz liepen toen ze plots door een enorme golf de zee in werden getrokken. Een getuige sprong de zee in om een poging te doen om de man en vrouw te redden maar slaagde daar, mede vanwege de wilde zee, niet in.

Er was al bekend gemaakt dat het gevaarlijk was om langs de zee te wandelen omdat de golven af en toe zo hoog waren dat ze tot op de boulevard terecht kwamen. Delen van de wandelpromenade langs de zee waren afgesloten maar er waren veel nieuwsgierigen op de been om het zee geweld te aanschouwen. Daaronder bevond zich ook het echtpaar afkomstig uit Vitoria die rond 16.45 uur woensdagmiddag de zee in werden gesleurd door een hoge golf ten ze het watergeweld stonden te bekijken.

De getuige die achter het stel het water in dook kon na zijn mislukte poging om de man en vrouw te redden zelf weer aan land komen en raakte daarbij niet gewond. Het lichaam van de overleden man werd even later op het strand gevonden terwijl een boot van de kustwacht het lichaam van de verdronken vrouw uit het water moest halen.

In veel kustplaatsen langs de Atlantische Oceaan maar ook langs de Middellandse Zee, met name in het noorden van Catalonië en op de Balearen eilanden, besloten veel gemeenten om delen van de boulevard en zee promenades af te sluiten voor wandelaars.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken