Nieuwe corona-maatregelen Catalonië zoals lokale lockdowns vanaf 7 jan

Nieuwe corona-maatregelen Catalonië zoals lokale lockdowns vanaf 7 jan
Beeld: 123rf
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

BARCELONA – Vanaf 7 januari en voor 10 dagen zullen de inwoners van Catalonië te maken krijgen met nieuwe corona-maatregelen waaronder een lokale of gemeentelijke lockdown. Dat betekent dat gedurende 10 dagen men niet uit de eigen gemeente mag reizen en niemand die gemeente mag binnenkomen.

Naast de nieuwe lokale lockdowns (confinamiento municipal) die geldig is op 7 dagen in de week in Catalonië zijn er ook nieuwe maatregelen aangekondigd voor de winkels. Als deze groter zijn dan 400 vierkante meter mogen ze niet meer open. Datzelfde geldt ook voor de winkelcentra. In de weekenden mogen alleen essentiële winkels open zijn en moeten alle niet-essentiële winkels dicht.

Ondanks de maatregelen wil de regionale overheid de scholen in de autonome regio toch weer op 11 januari openen.

Horeca

Deze nieuwe corona-maatregelen komen bij de reeds bestaande corona-regels die in principe gelden tot 11 januari maar dus nu ook 17 januari zijn verlengd zoals die van de horeca. 

Dat wil zeggen dat bars en restaurants alleen open mogen zijn tussen 7.30 en 10.00 uur voor het serveren van ontbijt en tussen 13.00 en 15.30 voor het serveren van de middagmaaltijden (lunch). 

Tussen 19.00 en 22.00 uur mogen bars en restaurants alleen open zijn om afhaalmaaltijden en take away aan te bieden (wat tot 23.00 uur thuisbezorgd mag worden).

Avondklok

Ook de avondklok (toque de queda) blijft voorlopig nog bestaan tot 11 januari en waarschijnlijk langer. Deze geldt tussen 22.00 en 6.00 uur behalve op 5 januari (noche de Reyes) wanneer deze verlengd wordt van 23.00 tot 6.00 uur. 

Samenkomen

Wat betreft hets samenkomen geldt een groepsgrootte van maximaal 6 personen maar op 6 januari is het toegestaan om met maximaal 10 personen (inclusief kinderen) samen te komen wanneer het gaat om niet meer dan twee groepen samenwonenden.

Cijfers

In Catalonië zijn de afgelopen 24 uur (van zondag op maandag) opnieuw 1.319 personen positief op Covid getest en er overleden 32 personen als gevolg of met Covid-19. Alleen in Catalonië liggen er 2.084 Covid-patiënten in ziekenhuizen waarvan 392 op de intensive care afdelingen.

Ondertussen is men ook in Catalonië begonnen met het vaccineren en op maandag waren er sinds zondag 27 december 8.293 personen die het corona-vaccin hebben gekregen. Dat cijfer zou eigenlijk veel hoger moeten zijn maar vanwege de feestdagen en organisatorische problemen zijn er nog niet meer mensen gevaccineerd.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.