skip to Main Content

Spaanse economie minder zwak dan verwacht aldus de Banco de España

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De Spaanse economie heeft haar krimp in 2010 beperkt tot -0,1 procent, beter dan verwacht door de regering, doordat er weer een groei was in het vierde trimester. Dat deelde de Bank van Spanje vrijdag mee. Haar verwachtingen worden in het algemeen bevestigd door de officiële cijfers.

“De verwachtingen op basis van de beschikbare conjuncturele informatie tonen dat het herstel zich in het laatste trimester heeft doorgezet, met een trimestriële stijging van het bbp van 0,2 procent, een jaarlijkse stijging van 0,6 procent”, zegt de Bank van Spanje in haar maandelijkse economische bulletin.

Over het hele jaar “daalde het bbp 0,1 procent”. De regering, die op -0,3 procent had gerekend, had de jongste dagen aangegeven dat het cijfer eerder de -0,2 procent zou benaderen.

Spanje slaagde er in het eerste trimester in om zich uit een recessie te trekken, met een groei van het bbp, in vergelijking met het vorige trimester, van 0,1 procent. Het herstel werd doorgezet in het tweede trimester, met 0,3 procent, maar stagneerde in het derde. Voor 2011 verwacht de regering een groei van 1,3 procent. (AFP)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend