skip to Main Content
Het aantal Spaanse werklozen wat een uitkering krijgt is de laatste jaren afgenomen

Het aantal Spaanse werklozen wat een uitkering krijgt is de laatste jaren afgenomen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

inem8MADRID – Spanje heeft nog steeds een groot probleem met het aantal werklozen en er lijkt maar geen einde aan te komen. Zo zijn er werklozen die al meer dan 4 jaar zonder baan zitten en die alle hoop op werk inmiddels bijna aan het opgeven zijn. Daarnaast is het aantal werklozen gedurende januari 2015 weer gestegen naar 4.525.691 personen waarvan slechts 57,6% een uitkering ontvangt die daarnaast ook nog eens veel lager is dan jaren geleden.

De huidige regering mag dan wel vol trot roepen dat zij de manier hebben gevonden door nieuwe regels op te stellen om het aantal werklozen terug te dringen maar de realiteit is helaas anders. Gedurende de jaren van de Huidige president Mariano Rajoy, de opvolger van Zapatero, is het aantal werklozen alleen maar toegenomen en daarnaast het aantal werklozen dat een uitkering krijgt afgenomen.

Van de 4.525.691 werklozen op eind januari krijgt slechts 57,6% een uitkering wat inhoudt dat er maar 2.417.742 maandelijks een werkloosheidsuitkering ontvangen. De overige 42,4% ontvangt niets van de overheid en moet zich maar zien te redden. Volgens de laatste cijfers van het Spaanse bureau voor de statistiek waren er bij de laatste EPA enquête maar liefst 1,7 miljoen families in Spanje waar zowel de man alsook de vrouw zonder werk zitten en waar geen enkele vorm van inkomen binnenkomt.

Gedurende 2014 is het aantal werklozen wat recht heeft op een uitkering met 11,9% afgenomen van 64,04% naar 57,6% van het totaal aantal werklozen. Daarnaast is het gemiddelde te ontvangen bedrag ook gedaald van 859,80 euro een jaar geleden naar 809,15 euro eind januari. Zowel het uit te keren bedrag alsook het aantal werklozen wat recht op een uitkering is op het laagste punt aangekomen van de afgelopen 10 jaar – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken