Search
menu
Search

Gemeente Ronda bestudeert het sluiten van de beroemde brug voor al het verkeer vanwege schade

Oeps ... foto ontbreekt!

Gemeente Ronda bestudeert het sluiten van de beroemde brug voor al het verkeer vanwege schade

Dit artikel is 7 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – De beroemde brug van de stad Ronda in de binnenlanden van de provincie Málaga, heeft gebreken. De overvloedige regenval en sneeuw van de maand januari en december hebben voor waterschade gezorgd aan de fundamenten van de brug waarbij deze op een punt iets naar beneden is gezakt en op andere punten het water tussen de stenen door sijpelt. Daarom denkt de gemeente erover om tijdelijk de brug voor al het gemotoriseerd verkeer te sluiten, iets wat voor verkeersproblemen kan zorgen.

De rivier Guadalevín splitst de stad Ronda in tweeën en heeft een diepe kloof uitgesneden, bekend als Tajo de Ronda, waaroverheen drie beroemde bruggen van Ronda zijn gebouwd; de Puente Romano (“Romeinse brug”, ook bekend als Puente San Miguel), de Puente Viejo en de beroemde Puente Nuevo (“Nieuwe brug”). Met deze laatste brug werd de bouw begonnen in 1751 maar kon de brug pas in 1787 in gebruik worden genomen. Sindsdien is deze brug niet alleen belangrijk voor het verkeer tussen de twee stadshelften maar is het tevens de grootste toeristische trekpleister van Ronda geworden.

Het probleem van Ronda en de beroemde brug is, dat elke keer als het veel en gedurende langere tijd regent er waterschade ontstaat waardoor de fundamenten van de brug en het wegdek schade oplopen. Na de laatste regen- en sneeuwval van de maand januari is het weer zover en hebben specialisten ontdekt dat de brug aan een kant op een bepaald punt iets doorzakt en dat er water tussen de stenen sijpelt. Daarom wil men om verdere schade en belasting van voertuigen voorkomen dat er meer schade ontstaat of dat de schade groter wordt en denkt men erover om tijdelijk het verkeer van de brug te bannen.

Dat zou dus inhouden dat de beroemde brug een voetgangersgebied zal worden, iets wat uiteraard veel mensen, inwoners en bezoekers, geweldig zouden vinden. Helaas is de brug erg belangrijk voor de verbinding van de twee helften van de stad Ronda en denkt men er voorlopig nog niet over om de ban op voertuigen permanent te maken maar slechts tijdelijk.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?