81-jarige man gered dankzij blaffende hond op Gran Canaria

81-jarige man gered dankzij blaffende hond op Gran Canaria
Beeld: Pixabay

81-jarige man gered dankzij blaffende hond op Gran Canaria

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

LAS PALMAS – Dankzij het non-stop blaffen van de yorkshire hond met de naam Peluche kon de politie zijn 81-jarige baas in een greppel vinden. De man was tijdens het wandelen in een diepe greppel terecht gekomen tijdens een avondwandeling met zijn trouwe viervoeter.

De 81-jarige inwoner van Las Palmas de Gran Canaria ging zaterdanamiddag  rond 17.00 uur met zijn hond wandelen, iets dat hij elke middag doet. Dit keer maakte zijn zoon zich echter zorgen toen zijn vader na zeven uur nog steeds niet terug was gekomen. Aangezien het al avond was werd besloten de politie te bellen die meteen tot actie overging en in een radius van 300 meter rond de woning begon te zoeken naar de man.

Diverse agenten bevonden zich in een bebost gebied toen een van hen een blaffende hond hoorde. Toen de agenten eenmaal bij de hond wisten te komen bleek het om Peluche te gaan. Niet ver weg van de hond maar op de bodem van een diepe greppel lag de 81-jarige wandelaar die daar dus blijkbaar in was gevallen.

De man heeft daar zeven uur al liggend doorgebracht omdat hij zich niet kon bewegen en op eigen gelegenheid weer overeind kon komen. Toen de brandweer de man uiteindelijk uit de greppel had gehaald kon het ambulancepersoneel constateren dat de man niet ernstig gewond was.

Maar de echte held van dit artikel is Peluche die gedurende zeven aaneengesloten uren heeft geblaft om aan te geven dat er iets ernstigs gebeurd was met zijn baasje. Als er medailles zouden zijn voor honden dan verdient Peluche er zeker een.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.