81-jarige man gered dankzij blaffende hond op Gran Canaria

81-jarige man gered dankzij blaffende hond op Gran Canaria
Beeld: Pixabay

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

LAS PALMAS – Dankzij het non-stop blaffen van de yorkshire hond met de naam Peluche kon de politie zijn 81-jarige baas in een greppel vinden. De man was tijdens het wandelen in een diepe greppel terecht gekomen tijdens een avondwandeling met zijn trouwe viervoeter.

De 81-jarige inwoner van Las Palmas de Gran Canaria ging zaterdanamiddag rond 17.00 uur met zijn hond wandelen, iets dat hij elke middag doet. Dit keer maakte zijn zoon zich echter zorgen toen zijn vader na zeven uur nog steeds niet terug was gekomen. Aangezien het al avond was werd besloten de politie te bellen die meteen tot actie overging en in een radius van 300 meter rond de woning begon te zoeken naar de man.

Diverse agenten bevonden zich in een bebost gebied toen een van hen een blaffende hond hoorde. Toen de agenten eenmaal bij de hond wisten te komen bleek het om Peluche te gaan. Niet ver weg van de hond maar op de bodem van een diepe greppel lag de 81-jarige wandelaar die daar dus blijkbaar in was gevallen.

De man heeft daar zeven uur al liggend doorgebracht omdat hij zich niet kon bewegen en op eigen gelegenheid weer overeind kon komen. Toen de brandweer de man uiteindelijk uit de greppel had gehaald kon het ambulancepersoneel constateren dat de man niet ernstig gewond was.

Maar de echte held van dit artikel is Peluche die gedurende zeven aaneengesloten uren heeft geblaft om aan te geven dat er iets ernstigs gebeurd was met zijn baasje. Als er medailles zouden zijn voor honden dan verdient Peluche er zeker een.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
8 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Heb ook een Mini Yorkshire, 2 kg, heel verstandig, zal nooit iets opnemen van de grond of van mensen aan nemen, ook geen drank, loopt nooit geriemd als ik het zebrapad oversteek en ver te zeggen “ja oversteken” dan staat ze daar te wachten ! Kent gans de buurt tot zeker op 1 km. Gebruik ook een fluitje en bemerkt dat ze verschillend reageer op de klanken. Heelhoge toon, komt ze direct afgespurt.

Peluche is een held!

De hond is je aller-allerliefste vriend, als je goed ben voor een dier, zie
je nu dat hij/ zij je kan redden ook in nood. Dus ben goed voor je eigen dieren maar ook goed voor alle dieren.

Het doet mij vooral deugd om ook eens goed nieuws te lezen na Julen

Zo zie je maar weer: a dog is a man’s best friend!!!! Wereldbeessie!!!!!

Geweldig Peluche , je hebt je lieve arme baasje gered, dit is echte voorwaardelijke liefde , zo mooi …!!!

Ach arme man en arme lieve trouwe yorkshire Peluche, wat zullen beiden moe zijn geweest naderhand en wat fijn dat de man niet gewond was geraakt. Zeker een dikke medaille voor Peluche?

Had het niet beter kunnen verwoorden.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.