skip to Main Content
81-jarige man gered dankzij blaffende hond op Gran Canaria
Pixabay

81-jarige man gered dankzij blaffende hond op Gran Canaria

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

LAS PALMAS – Dankzij het non-stop blaffen van de yorkshire hond met de naam Peluche kon de politie zijn 81-jarige baas in een greppel vinden. De man was tijdens het wandelen in een diepe greppel terecht gekomen tijdens een avondwandeling met zijn trouwe viervoeter.

De 81-jarige inwoner van Las Palmas de Gran Canaria ging zaterdanamiddag rond 17.00 uur met zijn hond wandelen, iets dat hij elke middag doet. Dit keer maakte zijn zoon zich echter zorgen toen zijn vader na zeven uur nog steeds niet terug was gekomen. Aangezien het al avond was werd besloten de politie te bellen die meteen tot actie overging en in een radius van 300 meter rond de woning begon te zoeken naar de man.

Diverse agenten bevonden zich in een bebost gebied toen een van hen een blaffende hond hoorde. Toen de agenten eenmaal bij de hond wisten te komen bleek het om Peluche te gaan. Niet ver weg van de hond maar op de bodem van een diepe greppel lag de 81-jarige wandelaar die daar dus blijkbaar in was gevallen.

De man heeft daar zeven uur al liggend doorgebracht omdat hij zich niet kon bewegen en op eigen gelegenheid weer overeind kon komen. Toen de brandweer de man uiteindelijk uit de greppel had gehaald kon het ambulancepersoneel constateren dat de man niet ernstig gewond was.

Maar de echte held van dit artikel is Peluche die gedurende zeven aaneengesloten uren heeft geblaft om aan te geven dat er iets ernstigs gebeurd was met zijn baasje. Als er medailles zouden zijn voor honden dan verdient Peluche er zeker een.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 8 reacties
  1. Heb ook een Mini Yorkshire, 2 kg, heel verstandig, zal nooit iets opnemen van de grond of van mensen aan nemen, ook geen drank, loopt nooit geriemd als ik het zebrapad oversteek en ver te zeggen “ja oversteken” dan staat ze daar te wachten ! Kent gans de buurt tot zeker op 1 km. Gebruik ook een fluitje en bemerkt dat ze verschillend reageer op de klanken. Heelhoge toon, komt ze direct afgespurt.

  2. De hond is je aller-allerliefste vriend, als je goed ben voor een dier, zie
    je nu dat hij/ zij je kan redden ook in nood. Dus ben goed voor je eigen dieren maar ook goed voor alle dieren.

  3. Ach arme man en arme lieve trouwe yorkshire Peluche, wat zullen beiden moe zijn geweest naderhand en wat fijn dat de man niet gewond was geraakt. Zeker een dikke medaille voor Peluche?

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by