Het mysterie van de klapstoelen op de Explanada boulevard van Alicante

Het mysterie van de klapstoelen op de Explanada boulevard van Alicante
Beeld: 123rf

Het mysterie van de klapstoelen op de Explanada boulevard van Alicante

ALICANTE – Wie wel eens in Alicante is geweest en een wandeling heeft gemaakt op de emblematische Explanada boulevard, heeft wellicht wel eens houten klapstoelen zien staan. Op internet wordt via social media nu afgevraagd waar deze ‘sillas plegables de madera’ vandaan komen?

Voor veel mensen is het een mysterie want zo staan de houten klapstoelen er en zo zijn ze weer weg. Het lijkt wel of ze uit het niets verschijnen, gedurende de dag gebruikt worden en dan later op de dag weer mysterieus verdwijnen. De stoelen daarentegen zijn al tientallen jaren te zien op de Explanada en worden ook veel gebruikt door met name oudere mensen die zo gezellig zitten te kletsen.

Maar de vraag is dus, waar komen deze houten klapstoelen vandaan? De meeste mensen zullen waarschijnlijk denken dat het om stoelen gaat die iemand eigendom zijn om op een warme dag onder de palmbomen te kunnen zitten. Er is in Alicante zelfs een legende of verhaal dat op de dag dat je met pensioen gaat, de gemeente Alicante het geheim vertelt waar de houten klapstoelen worden bewaard met een telefoonnummer van een verantwoordelijke die de stoelen plaatst.

Niets is echter minder waar. Het gaat om klapstoelen die van de gemeente zijn en daar traditiegetrouw geplaatst worden. Deze stoelen worden elke ochtend door het gemeentelijk schoonmaakbedrijf STV op de Explanada geplaatst en ‘s avonds weer opgehaald. Het is gebruikelijk om bij diverse palmbomen de houten klapstoelen te plaatsen zodat wandelaars er gebruik van kunnen maken. In totaal gaat het om 50 stoelen, een minimum dat door de gemeente geëist wordt.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.