Search
menu
Search

Het mysterie van de klapstoelen op de Explanada boulevard van Alicante

Het mysterie van de klapstoelen op de Explanada boulevard van Alicante
Beeld: 123rf

Het mysterie van de klapstoelen op de Explanada boulevard van Alicante

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Wie wel eens in Alicante is geweest en een wandeling heeft gemaakt op de emblematische Explanada boulevard, heeft wellicht wel eens houten klapstoelen zien staan. Op internet wordt via social media nu afgevraagd waar deze ‘sillas plegables de madera’ vandaan komen?

Voor veel mensen is het een mysterie want zo staan de houten klapstoelen er en zo zijn ze weer weg. Het lijkt wel of ze uit het niets verschijnen, gedurende de dag gebruikt worden en dan later op de dag weer mysterieus verdwijnen. De stoelen daarentegen zijn al tientallen jaren te zien op de Explanada en worden ook veel gebruikt door met name oudere mensen die zo gezellig zitten te kletsen.

Maar de vraag is dus, waar komen deze houten klapstoelen vandaan? De meeste mensen zullen waarschijnlijk denken dat het om stoelen gaat die iemand eigendom zijn om op een warme dag onder de palmbomen te kunnen zitten. Er is in Alicante zelfs een legende of verhaal dat op de dag dat je met pensioen gaat, de gemeente Alicante het geheim vertelt waar de houten klapstoelen worden bewaard met een telefoonnummer van een verantwoordelijke die de stoelen plaatst.

Niets is echter minder waar. Het gaat om klapstoelen die van de gemeente zijn en daar traditiegetrouw geplaatst worden. Deze stoelen worden elke ochtend door het gemeentelijk schoonmaakbedrijf STV op de Explanada geplaatst en ‘s avonds weer opgehaald. Het is gebruikelijk om bij diverse palmbomen de houten klapstoelen te plaatsen zodat wandelaars er gebruik van kunnen maken. In totaal gaat het om 50 stoelen, een minimum dat door de gemeente geëist wordt.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?