Politie arresteert Nederlander in Alicante vanwege ingenieuze drugshandel

Politie arresteert Nederlander in Alicante vanwege ingenieuze drugshandel
Beeld: Guardia Civil

Politie arresteert Nederlander in Alicante vanwege ingenieuze drugshandel

ALICANTE – De Guardia Civil heeft een drugsnetwerk opgerold in de gemeenten San Vicente del Raspeig en Orxeta aan de Costa Blanca die zich bezighield met het smokkelen van drugs naar het Verenigd Koninkrijk en Nederland. De Guardia Civil heeft acht personen aangehouden van verschillende nationaliteiten waaronder een Nederlandse man.

Het netwerk vervoerde de drugs gecamoufleerd in butaangasflessen of in dubbele bodems en andere schuilplaatsen in voertuigen. In San Vicente del Raspeig viel de politie een woning binnen en ontdekte een aanzienlijke indoor cannabis sativa-oogst waarbij zes personen werden gearresteerd. 

Om de drugsplantage van elektriciteit te voorzien hadden de verdachten een zes meter lange en twee meter diepe tunnel gegraven om het zo extra moeilijk te maken voor de politie om de illegale drugsplantage te ontdekken. Maar inwoners in de buurt hadden geklaagd over een sterke wietlucht waarna de politie in december 2021 op onderzoek uitging. Daarna werd de ‘operación Prunera’ gestart die in verschillende fasen werd uitgevoerd.

In totaal heeft de politie 37 kilo marihuana, 15.000 euro contant geld, luxe auto’s, bestelbussen en twee nepwapens in beslag genomen. Er werden huiszoekingen gedaan in diverse woningen in San Vicente del Raspeig en Orxeta en in een loods in Polop de Marina. In die loods van 20.000 vierkante meter groot had de bende een logistiek centrum opgericht van waaruit de drugs verstopt gesmokkeld werden.

De verdachten die zijn aangehouden komen uit verschillende landen waaronder Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Cuba, Roemenië en Spanje zelf. Twee van de acht aangehouden verdachten zitten in voorlopige hechtenis vast terwijl van de overige zes de paspoorten werden ingenomen omdat ze het land niet mogen verlaten. Alle verdachten worden verdacht van elektriciteitsfraude en deelname aan een criminele organisatie. Volgens de Spaanse kranten hebben alle verdachten, inclusief de Nederlander, criminele antecedenten.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.