skip to Main Content

Weeralarm provincie Málaga vanwege regen en sneeuw

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – (Redactie) De Spaanse weerdienst heeft een geel weeralarm ingesteld voor de provincie Málaga waar sprake is van veel regen, hagel en op sommige plaatsen sneeuw. De hele vrijdag en waarschijnlijk ook dit weekend zal Málaga te maken hebben met onstabiel weer waardoor het op veel plaatsen kan regenen maar daar waar de temperaturen zakken het ook kan sneeuwen.

Met name rondom de regio Antequera is al sneeuw gevallen en zijn Antequera zelf en Archidona en Alfarnatejo bedekt met een witte laag. Echter de sneeuw maakte al snel plaats voor regen dus de inwoners konden niet veel genieten van de sneeuw. Op de weg van Torremolinos richting de weg naar Cádiz kwam een behoorlijke hagelstorm uit de hemel vallen wat voor problemen zorgde op de wegen. De storm was echter kort maar krachtig.

Net zoals veel andere delen van Spanje, zal ook in het binnenland van de provincie Málaga de sneeuwgrens zakken naar zo’n 500-700 meter en is er kans op hagel aan de kust. Hetzelfde geldt ook voor de provincies Almería, Murcia, Alicante, Castellón en Valencia en het noorden van Catalunya, in de provincie Girona. Ook in de provincie Tarragona waren sommige wegen slechts begaanbaar met sneeuwkettingen. In de meer in het binnenland gelegen provincies zoals Madrid, Avila, Teruel, Salamanca, Segovia, Soria, Cuenca of Albacete gelden tevens weeralarmen vanwege dalingen in temperaturen, regen en sneeuw.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend