skip to Main Content
Spaanse regering wil “prime time” televisie programma’s laten eindigen voor middernacht

Spaanse regering wil “prime time” televisie programma’s laten eindigen voor middernacht

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

televisie2MADRID – Volgens de minister van volksgezondheid en sociale services Alfonso Alonso moeten de televisieprogramma’s die op “prime time” tijdstippen worden uitgezonden tenminste voor middernacht eindigen. Over het algemeen begint de Spaanse televisie laat met op de meeste kanalen het journaal om 21.00 uur gevolgd rond 22.00 of 22.15 met een reality-tv, quiz of amusement show waarna nog eens een film volgt die vaak pas na middernacht eindigt.

De minister van gezondheid denkt dat het de Spanjaarden ten goede komt als de programma’s die worden uitgezonden tenminste eindigen voor middernacht zodat men redelijk op tijd naar bed kan gaan, iets wat niet alleen de kinderen (die vaak pas om 23.00 naar bed gaan) maar ook de ouders en andere Spanjaarden ten goede zal komen.

De Spaanse nationale televisiekanalen RTVE1 (La 1) en RTVE2 (La 2) laten  nu al door middel van een tekst in beeld weten als een programma voor middernacht eindigt. De minister heeft daarom een brief gestuurd naar alle televisiekanalen om hen te vragen hetzelfde te doen en de “prime time” programma’s en films te laten eindigen voor middernacht. Of hier gehoor aan gegeven wordt is natuurlijk nog maar de vraag – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken