skip to Main Content
Duizenden Tabarnia aanhangers bijeen in Barcelona tijdens eerste grote manifestatie

Duizenden Tabarnia aanhangers bijeen in Barcelona tijdens eerste grote manifestatie

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – Ondanks dat de Tabarnia beweging gezien moet worden al seen grapje en meer een spiegel voor de separatisten, heeft de anti-afscheidingsbeweging toch meer dan 15.000 mensen op straat in Barcelona op de been gekregen om hun ongenoegen te uiten over de politieke situatie in Catalonië en even tegengas te geven.

Bij hetzelfde plein waar het standbeeld staat van Rafael Casanova en waar ook elke 11 september de La Diada manifestaties van start gaan, begon deze zondag om 11.30 uur na het leggen van een bloemenkrans ook de eerste grote en officiële Tabarnia manifestatie. Het platform Tabarnia wist duizenden (volgens de Guardia Urbana zo’n 15.000) bijeen te krijgen die samen in een bonte stoet door de stad liepen om te eindigen op de Plaça Sant Jaume voor het Palau de la Generalitat.

Er waren veel Catalaanse vlaggen te zien, veel Spaanse vlaggen en de zelfverzonnen Tabarnia vlaggen. Er werd “Y viva España”, “Puigdemont al prisión” en “1, 2, 3, botifarra al ‘procés” gezongen. Er was een mobiele ambassade in de vorm van een rode bestelwagen te zien en veel Tabarneses (inwoners van Tabarnia) droegen net zoals de separatisten, een masker van Albert Boadella, net zoals Puigdemont volgens Tabarnia regiopremier in ballingschap.

 

Wat is Tabarnia

Tabarnia is een initiatief van diverse zogenaamde comarca’s in de provincies Barcelona en Tarragona die zich willen afscheiden van Catalonië omdat ze ze het niet eens zijn met de separatisten. In deze regio’s van Catalonië werd de partij Ciutadans bij de laatste verkiezingen op 21 december 2017 de grootste partij omdat de meeste inwoners die daar wonen niet separatistisch denken en al helemaal niet los van Spanje willen verder gaan.

Eigenlijk zijn de beweegredenen om Tabarnia op te richten nagenoeg dezelfde waarom de separatisten zich willen afscheiden van Spanje. Zo meldt men dat Barcelona 89% van alle belastingen betaalt en er slechts 64% geïnvesteerd wordt in Barcelona waarbij er dus een deel verloren gaat aan de armere regio’s in Catalonië. Daarnaast vindt men dat de stemming niet eerlijk is aangezien een stem in Barcelona en Tarragona vier keer minder telt dan in Girona en Lleida. Ook zegt men dat de bedrijven in Barcelona en Tarragona helemaal niet geïnteresseerd zijn in een afscheiding van Spanje en dat wordt ook wel bewezen door de vlucht van meer dan 3.000 bedrijven (op papier) uit Catalonië en duizenden zelfstandigen en kleine bedrijfjes die ook al vertrokken zijn uit Catalonië.

Wat als een grap begon begint steeds serieuze vormen aan te nemen met steeds meer volgers die het allemaal wel leuk vinden om even tegengas te geven en zo hun stem te laten horen op een grappige manier … al zijn er ook leden die het allemaal erg serieus nemen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 28 reacties
 1. “…Eigenlijk zijn de beweegredenen om Tabarnia op te richten nagenoeg dezelfde waarom de separatisten zich willen afscheiden van Spanje. …”
  En toch zijn deze mensen lovenswaardig en worden de anderen als misdadigers afgeschilderd. Tja…

     1. Zoals Miel zelf tegenwoordig zegt Cooper, negeer de reacties van Miel gewoon, dat doet hij ook met andere reacties die hem niet aanstaan en niet in zijn straatje passen.
      Dat hij vervolgens dan toch overal onder zet dat die het gaat negeren, is dan toch weer een reactie, maar dat leggen we nog wel eens aan hem uit, maar dan bij voorkeur in het Spaans.

  1. Omdat de mensen van Tabarnia het niet al te serieus bedoelen en de separatisten een spiegel willen voorhangen dat wat ze aan het doen zijn gewoon nergens op slaat. Tabarnia = niet serieus, separatisten = veel te serieus

   1. Toch is het idee zo gek nog niet toch?
    Het deel van de Catalanen welke een eigen republiek willen is een stuk kleiner dan het deel dat bij Spanje wil blijven. Als het deel dat een eigen republiek wil, nu een eigen stukje krijgt, zoals al eerder gezegd, in en rond Girona en de rest gewoon blijft zoals het is, dan zou je zeggen, iedereen tevreden.

    Al weten we op voorhand al dat de Separatisten dat niet willen, omdat ze dan wel heel veel land en geld en inkomen moeten inleveren. Maar ja, als ze echt serieus zijn, zouden ze er toch op zijn minst over moeten spreken. Dat ze dat niet doen, geeft al aan wat hun werkelijke agenda is.

    Maar deel de regio op in voor en tegen afscheiding van Spanje, zij die zonder Spanje verder willen in hun eigen deel en republiek en de rest kan doorgaan zoals het nu gaat. Zijn we voor eens en voor altijd van dit gedoe af.
    Oh ja, ze moeten dan ook verder zonder de EU en alle EU en overheids subsidies, maar dat is toch geen probleem verder??

 2. Lezen wat er staat zonder er eigen verzinsels aan toe te voegen is blijkbaar niet zo eenvoudig voor sommige mensen. Man, toch !!

 3. Het blijkt vanaf een ipad onmogelijk te schrijven,
  Dus Leo kanker kanker Verder op ons spanjaarden
  Ik weet dus hoe je echt in elkaar zit, slecht, en niet betaald
  Intelligent

  1. Dan is er iets met je ipad want ik doe gewoon alles met mijn ipad…

   1. Hartelijk dank voor de tip m.bt mijn ipad,doe er normaal ook
    Alles mee, nu schijnt hij het weer te doen,dus kan ik die Luc
    Weer van repliek dienen.

    1. Ik heb geen Ipad maar ander merk tablet en laptop.
     Wellicht dien je de ¨keyboard¨ optie even opnieuw te installeren of de taal te wijzigen, lijkt erop dat je letters door elkaar zitten ofzo.
     Maar de strekking van je reacties zijn te volgen en goed hoor!

 4. Haha, bedankt Luc. Ik vroeg me al tijdens het lezen van het artikel af of het F-woord al tussen de reacties zou zijn gevallen, en jahoor :).

 5. Heel goed! Ga zo door en laat die mafkezen van een separatisten maar eens goed de waarheid horen!

  1. Ik vergelijk die betogers met kolonisten. Zoals de kolonisten van de door Israël bezette gebieden. Die betogers wensen de Catalanen te behandelen zoals de Spanjaarden deden met de indianen in Zuid-Amerika.

   1. Ach Luc toch….ben je nu zo bang dat ze echt iets in beweging krijgen?
    Geef die mensen toch dezelfde ruimte die jij je rechts extreme tak van de politiek geeft, dan ben je pas goed bezig.

    En je vergelijking, gaat, wederom, volledig mank en ik vind het nogal onbeschoft om de Catalaanse zaak te vergelijken met Joodse kolonisten….je moet je echt een keer laten nakijken!

    Dit soort opmerkingen kan je dus gewoon niet maken.
    Deze mensen hebben een manifestatie in alle rust en vrede, iets wat de Separatisten niet kunnen zeggen….Tabarnia is een vreedzaam protest maar wel iets dat de MEERDERHEID van de Catalaanse bevolking een stem geeft. Iets dat de Separatisten toch echt niet kunnen beweren.

    Ze hebben gewoon een punt….zet de Separatisten in hun eigen stukje ergens in de buurt van Girona, plek zat daar….1,8 miljoen stemmers voor een afscheiding waren er slechts….al die lui daarheen, de rest van de Catalanen blijft bij Spanje, dus een stad als Barcelona ook….en dan zijn de Separatisten toch gelukkig? Hun eigen stukje aarde, zonder Spanje, zonder de EU en zonder de rest van de wereld behalve een paar Vlamingen die er dan ook heen gaan om te wonen….

    Iedereen happy…en hou jij als Vlaming teveel van de kou en de regen, dan doen we datzelfde in Vlaanderen, jij zoekt een stukje Vlaanderen uit met je rechts extreme vriendjes…je noemt elkaar daar ¨kameraden¨ en jullie gaan daar wonen, de rest van de wereld en Vlaanderen doet er een hek om en jullie hebben dan net als de Separatisten een stukje eigen Utopia, waarin je mag doen wat je wil, kan zeggen wat je wil, wetten zijn er niet, dus kan je er ook geen enkele overtreden en iedereen gelukkig…ik althans zeker, want de extreme figuren zitten dan allemaal bij elkaar in hun eigen ideale wereld….

    Succes ermee, en we hopen dat er daar geen internet zal zijn.

    Wat denk je ervan??
    Ik weet het wel, geen hond die dat zal willen doen, want dan is het wel ineens heel erg alleen zonder anderen die anders denken, maar dat wil jij en willen de Separatisten toch en de NVA ook…dus waarom begin je zoiets niet?
    Ik zal met alle plezier meehelpen en met mij heel veel mensen denk ik!

    1. Bedankt voor je reactie naar Luc toe Juan. Keurig verwoord en genuanceerder als wat er als eerste in mij op kwam!?

     1. En ik, ik kan er echt niets aan toevoegen. Goede reacties tegen …Lucky-Luk.

    2. Ja. Ik Wilde Niels Meer over the soap schrijven, maar zo veel onion als die luc altijd weet te schrijven,daar erger
     Ik mij echo groen en geen aan ga leaker stukjes. Schrijven
     Over de Neva in Belgae, daar find je mischief meer gehoor
     Van de kommentaren op spanje vandaag Zijn we je. Ik
     Althans goed zag het levers geen bijdrage aan de onderwerpen die voor bij komen.

     1. Sorry als je canal een ipad schrijf zie dat de Telstra niet is die je schrijven wilt. Ik Wilde dus niet Meer schrijven
      Over the soap, maar die luc moet zilch echo als Juan 74 tschrijft lekker
      met de problemen in eigen land gaat bezig Houden,wat bezielt je om zo af te geven op spanje
      Ga lekker kan Karen in Belgae.maar niet bij ons in spanje,en het ergste altijd van die olie dome opmerkingen, hound toch eens op man,je maakt

      je Alleen maar belachelijk, maar stung volhouden
      Et als die separaristische vriend jets van je,Zal opnieuw proberen, die online van jou Nast me ne’er te legged maar niet moest Ik wil als spa jaar op reageren,je hebt
      Veel van ons op de zie like getrapt, en als dat de bedoeling was,dan is het je dus gelukt, en Ben jij gelukkig nauw

      Die separatisten,geen

   2. Mijnheer Luc, je zou je echt moeten schamen om dergelijke onzin uit te kramen; de mensen die op straat kwamen zijn Catalanen hé en dat heeft dus niets te maken met kolonisten, indianen of andere onzin die in je ziekelijke geest zou kunnen opkomen……;als je slechts zulke dingen kunt schrijven, blijf met je handen van het toetsbord en laat je hoofd nazien….dringend nodig!!

   3. Luc, trek je van al dat gezever maar niets aan. Gewoon negeren ! Tijdens de Franco-periode zijn inderdaad veel mensen uit de armere streken van Spanje zich in het welvarende Catalonië komen vestigen. Waarschijnlijk zijn deze betogers inderdaad vooral nakomelingen van die migranten. Het feit dat ze voornamelijk in Barcelona en Tarragona te vinden zijn zou daar kunnen op wijzen. Tenslotte vestigen migranten zich steeds in de buurt van de grote centra. Dat ze niet in een onafhankelijk Catalonië willen wonen komt misschien omdat ze zich nog geen Catalaan voelen en misschien zelfs de taal nog niet spreken. Zo een beetje dezelfde situatie als in de Vlaamse Rand.

    1. Áls uw hypothese al zou kloppen, En dan? Zijn zij dan minder dan uw sep vriendjes? Ze wonen en werken er, dus zijn zij evengoed Catalaanse Spanjaarden die evenveel recht hebben om hun mening te laten horen!

     1. Inderdaad Vlaming, volkomen terecht opgemerkt.
      Miel schrijft hierboven nog dat mensen van alles verzinnen bij artikelen, maar zelf doet hij niet anders.
      Alleen maar met losse flodders schieten en nooit op 1 enkel feit of feitenkennis te betrappen….je moet het maar durven, tegen iedereen tekeer gaan elke keer maar weer, zonder dat je met zaken aan komt die echt kloppen of aantoonbaar juist zijn.

      En zijn nieuwe stokpaardje is ook om te lachen, namelijk overal onder zetten ¨trek je maar niets van de mensen aan, negeer ze, etc. etc.¨

      Typisch extreem rechts gedrag, namelijk nooit naar een ander luisteren, altijd maar doorgaan op je eigen zieke pad en altijd maar tegen een ander aantrappen zonder enig bewijs of feit te kunnen noemen.

      En durven spreken over migranten terwijl hun eigen Brussel, vol zit met migranten. Van alle aanslagen in Europa zeg even de afgelopen 3 jaar, kwamen alle daders uit hun land of ze waren er op zijn minst een tijdje geweest om hun training te volgen. Ga je daar lekker druk over maken en laat Spanje aan de Spanjaarden en de mensen die er wonen….
      Ik mag dat zeggen, want ik ben ook een migrant hahahaha.

    2. Die welvaart komt door het Franco regime met het begunstigen van (onder ander) Catalonië met het installeren van industrieën in dat gebied en het brengen van migranten, goedkope arbeidskrachten, uit andere Spaanse gebieden.
     Andalusië is door het Franco regime geheel links gelaten, geen weder opbouw in de naoorlogse periode, geheel in armoede.
     Naar schatting alleen al een miljoen Andalusiërs emigreerden in twee decennia naar Catalonië, tussen de jaren 1950 en 1960. Niet inbegrepen die afkomstig uit de comunidades Extremadura, Andalucía, Galicia, beide Castillas, Aragón in diezelfde periode.

     De grootste brulapen bij TeamIndeps zijn allemaal ‘Charnegos’.
     Om enkele te noemen; Jordi Sánchez, Gabriel Rufián

     Velen lijden aan het charnego syndroom, zoals de Burgemeester van Blanes:
     https://www.esdiario.com/58182010/El-secreto-del-alcalde-de-Blanes-es-andaluz-y-ni-siquiera-se-llama-Miquel.html

     De meest voorkomende achternamen in Catalonië zijn Castiliaans.
     https://www.elindependiente.com/politica/2017/09/17/ocho-apellidos-catalanes/

     Vergeet niet die drie-kwart-miljoen salafisten in Catalonië, de meelopertjes van TeamIndeps, die heel graag Al-Andalus willen herstichten.
     https://es.wikipedia.org/wiki/Al-%C3%81ndalus.

     1. Enig idee waarom juist die Charnegos de onafhankelijkheid van Catalonië nastreven ?

     2. Heel simpel, ze zijn getraumatiseerd, balen dat hun ouders moesten emigreren, in hun kindertijd uitgescholden en gepest, zoals het nu nog steeds gaat, alleen is het nu niet alleen ‘Charnego’ maar ook ‘Facha’.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken