skip to Main Content
Spaanse verkeersdienst heeft nieuwe mini snelheidsradars in gebruik genomen

Spaanse verkeersdienst heeft nieuwe mini snelheidsradars in gebruik genomen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De DGT heeft 60 nieuwe kleine radars gekocht die de Guardia Civil de Tráfico kan gebruiken om beter en sneller het verkeer te controleren. Het gaat om een kleine groene radar die op de vangrail gemonteerd kan worden en de naam “veloradar” heeft gekregen. Voor de Guardia Civil is het gemak van deze kleine verplaatsbare en makkelijk handelbare radars een pluspunt. Voor de weggebruikers die te hard rijden is het nadeliger aangezien ze de radars minder snel zullen zien en dus sneller bekeurd zullen worden.

De Spaanse verkeersdienst DGT heeft in totaal 860.000 euro uitgegeven aan de 60 nieuwe radars die vergeleken met de oude radars veel handiger en handelbaarder zijn. Deze “veloradar” is overal inzetbaar waarbij het niet uitmaakt op welke weg immers, de radar kan makkelijk op de vangrail bevestigd worden en makkelijk verplaatst worden indien nodig. De radar kan echter ook op een tripod staan, op een voertuig, op een verhoogde oppervlakte etc.

De radar kan vanwege het formaat (hij past in een hand) snel en makkelijk ergens gemonteerd worden waarna de radar via 3G en 4G verbinding kan maken met smartphones en tablets. De “veloradar” kan zowel overdag alsook ‘s-nachts gebruikt worden en kan onderscheid maken tussen lichtere en zwaardere voertuigen en maakt sneller berekeningen dan de oude radars. De radar kan tot snelheden van 250 km/u herkennen aan beide kanten van de weg.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 13 reacties
 1. Ik vrees dat in vele landen de auto de melkkoe is van veel regeringen.
  Wat er hieronder inderdaad staat is ook waar, als jij je aan de snelheid houdt razen anderen je voorbij of drukken al knipperend met de lichten hun bumper in je achterkant.
  Dus of het veiliger wordt?
  Op de autobahn in Duitsland is het toch ook veilig genoeg?

 2. In NL waarschuwen ze je vaak voor dit soort vangnetten in plaats van te investeren in camera´s van bijna 15.000 € per stuk (plus de andere kosten, bijv. de handling van de boetes ). Dat is goedkoper, werkt bovendien preventief, waardoor een belangrijk deel van kostbare (en schaarse) tijd beter besteedt kan worden aan andere preventieve zaken en wellicht nóg belangrijker zaken?!

 3. Veiligheid ok maar langs alle kanten hoor je ze klagen we hebben geen geld voor pensioen uit te betalen maar daar gooien ze wel geld tegen aan niets veiligheid mensen een kl….t afdraaien ja dat is alles

  1. Klopt de zittende regering wil enkel maar vangen en niets uitgeven, dus alles wat gedaan wordt is om mensen een poot uit te draaien, en laat ze inderdaad eerst de pensioen pot maar weer bijvullen want het begint zo onderhand een ware puinhoop te worden met de huidige regering.

   1. Je krijgt misschien je zin Leo.
    De PSOE gaat proberen om de regering eerder uit het zadel te krijgen, omdat ze zich niet houden aan het regeer akkoord met de C´s.
    Dus nog even volhouden.
    Alleen wat er daarna voor terugkomt moeten we ook nog maar zien.
    Het is tijd voor nieuwe gezichten, zowel bij de PP als bij de PSOE, want laten we wel wezen, of je nu Rajoy hebt of Pedro Sanchez, daar hebben we allemaal nu wel genoeg van gezien.
    In algemene zin zitten in de Europese politiek dezelfde mensen veel te lang op dezelfde stoel, kijk naar Nederland, Duitsland en ook Spanje.
    2 termijnen, dan plaatsmaken voor nieuwe mensen, dan krijg je ook niet het ¨bedrijf blind worden¨

 4. De radar kan tot snelheden van 250 km/u herkennen aan beide kanten van de weg.
  dus wil je dat ze je niet pakken .. harder dan 250 KM/H

 5. € 14.333,- p/st is veel geld maar na 144 bekeuringen á € 100 zijn ze al weer terug verdiend. ik zeg goede investering

 6. Dat is allemaal geldklopperij en dan zogenaamd voor onze veiligheid. Ik heb de Guardia Civil erop gewezen dat vele autos bij een bepaalde rotonde steeds met grote snelheid via de zijweg het stopbord negeren. Op die manier maken ze de andere weggebruikers van de hoofdweg en de zijweg die geen stopbord hebben het leven zuur en vroeg of laat vallen daar wel slachtoffers. Dat is al jaren zo en men doet er niets aan, dus ik geloof niet meer in het feit dat ze daar staan voor onze veiligheid. En als je dan te horen krijgt dat verschillende Guardia Civils met stress zitten vanwege de boetes dan weten we genoeg.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken