skip to Main Content
Einde van lente/zomer achtige temperaturen in Spanje
123rf

Einde van lente/zomer achtige temperaturen in Spanje

MADRID – Vanaf deze maandag is het op veel plaatsen in Spanje gedaan met het mooie weer met (te) hoge temperaturen. Vanaf het noorden van Spanje zal de kou weer over het land trekken waarmee ook de regen en sneeuw terugkomt. In het Cantabrische gebergte en de Pyreneeën wordt sneeuw verwacht vanaf 900 meter hoogte.

In het noorden en noordwesten net zoals in het midden van het land zal de strakblauwe lucht plaats maken voor bewolking waarbij niet wordt uitgesloten dat het in het noordwesten zal gaan regenen. De temperaturen zullen ook flink gaan dalen met op sommige plaatsen meer dan 10 graden minder dan het afgelopen weekend.

Voorspelling

Zoals de weerkaart op eltiempo.es laat zien zal het alleen nog mooi weer gaan worden langs de Middellandse Zeekust in het zuiden van de provincie Tarragona met 22 graden, in de autonome regio Comunidad Valenciana met temperaturen tussen de 23 en 26 graden en een strakblauwe lucht, net zoals in Murcia met 26 graden, de Balearen met 19 graden en in Andalusië met temperaturen tussen de 19 en 24 graden. Op de Canarische Eilanden worden temperaturen verwacht van rond de 20 graden met lichte bewolking.

Vanaf maandagmiddag en op dinsdag zal het slechte weer zich verspreiden over Spanje waarbij ook de Middellandse Zeekust zoals in de regio Valencia, Murcia en Andalusië te maken kunnen krijgen met bewolking en iets lagere temperaturen. Vanaf woensdag zal de regen meer aanwezig zijn in het noordwesten en noorden van het land en in het zuiden in Andalusië.

Temperaturen

Met de komst van het slechte weer in Spanje wordt (opnieuw) een warm weekend afgesloten met temperaturen die stegen tot bijna 30 graden op zondag aldus de dagelijkse gegevens van de Spaanse weerdienst Aemet.

De hoogst gemeten temperatuur werd geregistreerd in Carcaixent (Valencia) met 29,8 graden gevolgd door Pego (Alicante) met 29,6 graden, Xátiva (Valencia) met 29 graden en het vliegveld van Valencia met 28,7 graden.

In het noorden was het ook weer warm zoals bij het vliegveld van San Sebastian (Baskenland) waar een temperatuur van 28,4 graden werd gemeten op zondag. In Yeste (Albacete) werd het 28,3 graden en in Murcia 27,8 graden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
  1. De natuur repareert zelf tot op zekere hoogte , De vraag is hoe en op wat voor manier..! Helaas geen rekening houden met het leven .! We zijn nog minder als een zandkorrel en dat is helaas de harde waarheid.! Pluk de dag het kan zomaar de laatste zijn.! Vervuiling heeft zijn grenzen ! We moeten de ogen niet sluiten en zeggen het valt allemaal wel mee.! Voor meer winst liegt men alles aan elkaar vast.!

    Software sjoemel , chemtrails , plastic soup , bruinkool uitstoot , lozingen / illegaal dumpen , genx / c8 Dupont / Chemours , De vervuilde gronden. Verpaupering / leegloop. Vliegen van A naar B . Toen werd het stil ! Iedereen met verstand weet dat de mens de natuur aantast. Ik ook d.m.v. auto , een vlieg vakantie , Consumeren enz. Een manier om niet of nauwelijks te vervuilen . Niet meer rijden , vliegen , niet meer produceren op de manier zoals het nu gaat. Tja zeg het maar..!!
    De chemie half producten zitten overal op en in..! Granulaten / korrels , In alle kleuren en toepassingen..! Temperatuur stijgingen en extreem lage temperaturen. Zijn te verwachten op tijden dat men het niet wenst. Wie houdt het tegen ,,, niemand het overkomt je ! Deze planeet heeft zijn eigen manier van reageren op en van.!! Deze planeet heeft veel water om te koelen en te verplaatsen. Deze lavabol heeft verkoeling nodig en ook weer opwarmen. Hopelijk blijven deze twee nog een tijdje in balans.! De zon de motor van al het leven. Daarom is samenwerking hard nodig..! Staying alive together !

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken