skip to Main Content
Meer dan 99 natuur- en bosbranden in Asturië (UPDATE)
La Nueva España

Meer dan 99 natuur- en bosbranden in Asturië (UPDATE)

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

OVIEDO – Nadat nog niet zo lang geleden de autonome regio Cantabrië in het noorden van Spanje het slachtoffer was van meer dan 80 99 natuur- en bosbranden is het nu de beurt aan de ernaast gelegen autonome regio Asturië. Alles wijst erop dat ook deze branden zijn aangestoken door pyromanen en landbouwers.

Zoals vaak het geval is zijn ook deze natuur- en bosbranden in de avonduren (zodat het blussen moeilijk is) ontstaan of aangestoken en zondagochtend waren er 23 actieve brandhaarden. Later op die dag steeg dat naar meer dan 99 brandhaarden. De harde windstoten met snelheden tot 100 km/uur helpen het moeilijke bluswerk in de bergen niet.

Vanwege de ernst van de branden en het gecompliceerde bluswerk heeft de autonome regio hulp gevraagd aan de Servicio Militar de Emergencias (UME), ofwel de specialisten van het Spaanse leger.

De meer dan 80 brandhaarden werden geregistreerd in de gemeenten Allande, Amieva, Belmonte de Miranda, Cabrales, Cangas del Narcea, Castropol. Grado, Langreo, Lena, Onís, Piloña, Ponga, Pravia, Quirós, Ribera de Arriba, Salas, Sobrescobio, Somiedo, Tineo en Valdés.

UPDATE: Inmiddels zijn er 99 brandhaarden actief in Asturië en hebben de natuur- en bosbranden ook andere autonome regio’s bereikt zoals Cantabrië met opnieuw 60 branden en Baskenland met een tiental branden waarbij ook inwoners uit hun huizen geëvacueerd werden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken