skip to Main Content
Werkloosheid Spanje met 3.279 personen gestegen in februari
Archieffoto

Werkloosheid Spanje met 3.279 personen gestegen in februari

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Het aantal werklozen in Spanje is in de maand februari met 3.279 personen gestegen. Maart is begonnen met 3.289.040 werklozen en 18.888.368 werkers. Sinds februari 2018 is het aantal werkers in Spanje gestegen met 524.958 personen, een 2,8% meer dan in dezelfde periode in 2017.

Zoals na elke maand maakt het Servicio Público de Empleo Estatal (SEPE) de maandcijfers bekend wat betreft de situatie bij de sociale zekerheid. Daaruit blijkt dat het aantal ingeschreven personen is gestegen met 69.172 personen maar dat het aantal werklozen ook is gedaald met 3.279 personen.

Het aantal werklozen (parados) in Spanje is op dit moment 3.289.040 personen maar daar tegenover staat dat er 15.584.786 werknemers (ocupados) zijn en 3.239.653 zelfstandige werknemers (autónomos).

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
  1. Als je echt de vraag stelt aan de spaanse bewoners hoe zit dat met de werkloosheid in Spanje.! Dan heb je alle antwoorden.! Teveel werklozen..! En teveel armoede..! Overleven elke dag weer ! Je voelt dat de mensen welwillend zijn , maar politiek is het een grote puinhoop..!

  2. Ik snap hier niks van. Met een socialist als premier moet de werkloosheid toch juist hard dalen? En nog vreemder : met die hier door velen verguisde Rajoy als premier daalde de werkloosheid hard. Wat klopt hier niet?

  3. Grof gezien cijfers van nog niet eens de helft van de bevolking van Spanje, er zijn dus geen cijfers van meer dan 25 miljoen mensen.

    1. Nee Fred of gaan we tegenwoordig kinderen onder de 18 en ouderen die met Pensioen zijn ook opeens meerekenen met de werklozen?? 😉

      1. Kinderen er zijn nog nooit zo weinig kinderen geweest als nu en er zijn echt nog geen 20+ miljoen ouderen. Het hele meetstelsel is scheef en er zijn dus veel meer werklozen als dat er aangegeven wordt.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken