skip to Main Content

4 uur met parachute vast op bergwand Peñon d’Ilfach in Calpe

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

CALPE – (Redactie) Een Madrileens echtpaar heeft zondag voor heel wat commotie en actie gezorgd toen zij vast kwamen te zitten op de bergwand van de bekende Peñon d’Ilfach in de haven van Calpe. Door een onverwachte verandering van de windrichting werd een 35 jarige vrouw die bezig was met een parapente vlucht, richting de wand van de hoge rots geduwd waarop ze tegen de rotsen botste. Na de botsing kwam de vrouw vast te zitten en ko zij de botsing overleven door de kabels van de parachute en de parachute zelf. Haar echtgenoot, die vanaf beneden het ongeval zag gebeuren, kon niet wachten op de hulptroepen en begin meteen naar boven te klauteren, zonder kabels of niets. Helaas kwam ook hij vast te zitten waardoor ook de man gered moest worden.

Zo rond 9.30 uur zondagochtend waren alle ogen gericht op de 365 meter hoge rots in de haven van Calpe waar op dat moment een echtpaar aan het vechten was voor hun levens. Nadat een 35 jarige inwoonster van Madrid met haar parachute vanaf de hoge rots naar beneden was gedoken voor een parapente vlucht en door een onverwachte verandering van de windrichting tegen de rots botste, kon haar echtgenoot, die beneden stond, het niet meer aanzien en besloot hij nog voordat de hulp ter plaatse was, de hoge bergwand naar boven te klauteren. De vrouw zat vast op ongeveer 200 meter hoogte en haar heldhaftige man kwam op 150 meter hoogte vast te zitten waardoor beiden uiteindelijk gered moesten worden.

Deze redding moets met een helikopter gebeuren en diverse reddingsmedewerkers moesten vanaf boven afzakken om bij het echtpaar te kunnen komen. Uiteindelijk 4 uur later kon het echtpaar gered worden en was de spanning in de haven van Calpe voorbij. Zowel de man alsook de vrouw die tegen de rotsen werd gesmeten met haar parachute, bleken na onderzoek alleen wat schrammen te hebben en konden na onderzoek naar huis gaan. De vrouw kan echter wel een bekeuring ontvangen aangezien men niet naar beneden mag springen vanaf de beende rots in Calpe.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend