skip to Main Content

Gay Pride Maspalomas 2011, steeds groter en bekender

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

GRAN CANARIA – (Hans Camps) De vicevoorzitter van de hoteliersvereniging van de provincie Las Palmas (FEHT), de Nederlander Tom Smulders, heeft uitgelegd, dat deze groep gasten nu voor 15%  deel uitmaakt van het aantal toeristen, dat elk jaar naar Playa del Inglés en Maspalomas komt.

Bovendien, zo heeft Smulders opgemerkt, zou het aantal toeristen wat nu de ‘Gay Pride’ gaat bijwonen groter zijn, dan in voorgaande jaren, omdat de Archipel profiteert van het ontbreken van gasten naar andere bestemmingen vanwege de conflicten rond de Middellandse Zee.

De pioniers van het homo-toerisme in het Zuiden zijn de Engelsen en de Duitsers geweest en de laatste jaren zijn daar Nederlanders, Italianen, Fransen en Spanjaarden van het Península (vasteland van Spanje) bijgekomen, zo leggen directies van appartementencomplexen uit die zich exclusief bezig houden met deze groep toeristen.

Bewijs hiervan, dat het gehele jaar door het Eiland een attractie is voor deze gasten, is het feit, dat de etablissementen die bekend staan als “gay exclusive” en die zich richten op dit soort klanten in Playa del Inglés, op jaarbasis een bezettingsgraad halen van 85%; waar 70% tot 75% in andere logiesaccommodaties al hoog is.

Het gaat om appartementen-  en bungalowcomplexen, waar deze toeristen weten, dat er gelijkgestemde gasten verblijven die hier hun rust vinden, omdat er geen kinderen zijn.

Momenteel zijn er een tiental van dit soort etablissementen – die bijna allemaal in de nabijheid van winkelcentrum Yumbo liggen – die zich uitsluitend richten op deze doelgroep.

Dit is het geval met het complex Los Almendros in Playa del Inglés, waarvan directeur Jaime Baelo uitlegt, dat de luchtvaartverbindingen met het Eiland gemiddeld beter zijn geworden en, dat men daardoor  de toestroom van deze  toeristen heeft zien doen toenemen.

Baelo laat weten, dat het om een bezoeker gaat die men aandacht moet geven, gezien het feit, dat deze meer besteedt dan gezinnen, onder andere omdat deze geen hypotheeklasten hoeft op te hoesten, zoals veel mensen met kinderen dit wel moeten doen, waardoor deze blijkbaar een groot deel van zijn/haar inkomen aan vakantie kan besteden.

Maar niet al deze toeristen verblijven in deze appartementen, er zijn ook veel hotels, zoals Corona Blanca, Corona Verde, Continental en de grote hotelketens – zoals Lopesan – die inzetten op deze sector. Deze etablissementen kent men als “gay friendly’ (“homo-vriendelijk”), hoewel ze zich niet uitsluitend richten op deze gasten, maar die er wel voor zorgen, dat deze gasten zich niet geïntimideerd voelen.

Al met al, geeft Tom Smulders aan, dat het een feit is, dat sinds jaar en dag Gran Canaria goed heeft weten om te gaan met de anders geaarde medemens en deze goed heeft weten te behandelen, die daarom weet, dat dit een bestemming is waar men zich goed voelt en, die dan ook steeds vaker en in grotere getale naar het Eiland komt.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend