skip to Main Content

Vrijwilligers gezocht voor natuurproject in Galicië

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VIGO – Op de website van OneWorld lazen we de volgende oproep die zeker voor de Nederlandse natuurliefhebbers de moeite waard is om te bestuderen. Het gaat om een natuurproject op de eilanden Islas Cies voor de kust van Vigo, een natuurparadijs wat gezien wordt als een van de meest representatieve mariene ecosystemen eind e Atlantische Oceaan.

Hier volgt de tekst van OneWorld: Het natuurproject vindt plaats op Islas Cies, een eilandengroep in de regio Galicië in het noordwesten van Spanje voor de kust bij Vigo. Je werkt en verblijft tijdens je project op Monte Agudo eiland, het noordelijke eiland.

De aanwezigheid van de vele toeristen op het eiland heeft veel invloed gehad op de oorspronkelijke flora en fauna. Deze worden gerekend tot de meest representatieve mariene ecosystemen in de Atlantische Oceaan. Om de eilanden te beschermen zijn ze in 1980 uitgeroepen tot natuurreservaat en sinds 2002 maken ze deel uit van Parque Nacional Maritimo-Terrestre das Illas Atlanticas de Galicia.

Projectomschrijving:

Tijdens het project houd je je bezig met natuurbehoud, de preventie van bosbranden en zeewier verwijderen bij de kust van het zuidelijke eiland. Daarnaast bestaan de werkzaamheden uit het verstrekken van bezoekersinformatie en het assisteren van oudere of gehandicapte bezoekers. Je werkt samen met de organisatie voor natuurbeheer op het eiland. Op het kampterrein is een gebouw met ondermeer een eetruimte en douches. Ontbijt, lunch en diner worden door de organisatie verzorgd. De deelnemers slapen in tenten.

Tijdens het project worden diverse activiteiten georganiseerd, waaronder snorkelen. Onderwater bevindt zich een grote diversiteit van flora en fauna en er zijn prachtige riffen, lagunes en zandbanken te zien.

Locatie:
Islas Cies, een eilandengroep in de regio Galicië in het noordwesten van Spanje voor de kust bij Vigo

Data van het project:
2-13 juli, 16-27 juli, 2-13 augustus, 17-28 augustus

Functie-eisen:
Een basisniveau Spaans wordt aangeraden.

Contact:
Contact persoon: Karin van Mullem
Telefoonnummer: 030 231 7721
E-mailadres: info@siw.nl
website: http://www.siw.nl

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend