skip to Main Content
Aardbeving van 3,7 op Richter schaal zorgt voor paniek in 2011 door beving getroffen Lorca

Aardbeving van 3,7 op Richter schaal zorgt voor paniek in 2011 door beving getroffen Lorca

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MURCIA – De schrik zat er weer even goed in bij de inwoners van de plaats Lorca in de deelstaat Murcia nadat in de nacht van woensdag op donderdag om 4.27 uur de aarde begon te beven na een aardbeving van 3,7 op de schaal van Richter. In mei 2011 werd Lorca zwaar getroffen door een allesverwoestende aardbeving en dat is slechts twee jaar geleden.

In eerste instantie werd gesproken en geschreven over een aardbeving van 4,3 op de schaal van Richter maar dat werd later door het Spaanse Geologische Instituut bijgesteld naar 3,7 op de schaal van Richter. De beving vond plaats om 4.27 uur donderdagochtend ten noordoosten van de stad Lorca. De schok werd gevoeld door veel inwoners die dan ook massaal naar het 112 alarmnummer belden. Er zijn echter geen meldingen binnengekomen van schade aan gebouwen of wegen of gewonden.

2011

Nog geen twee jaar geleden, om precies te zijn op 11 mei 2011, zorgden twee aardbevingen van 4,5 en 5,2 op de schaal van Richter voor veel schade aan gebouwen en wegen maar erger nog 324 gewonden en 9 doden. de materiele schade werd geschat op 1,2 miljard euro en maar liefst 900 woningen werden of afgebroken of onbewoond verklaard door de autoriteiten. Tot op de dag van vandaag is men nog bezig met herstelwerkzaamheden van deze aardbeving.

Twee bevingen

De beving van afgelopen nacht werd voorafgegaan door een kleinere aardbeving van 2,7 op de schaal van Richter om 23.30 uur woensdagavond op een diepte van 8 kilometer. Na de zwaarste beving van 3,7 op de Richter schaal op een diepte van 11 kilometer ten noorden van de stad Lorca, volgde ook nog een kleine naschok van 1,6 op de schaal van Richter om 5.33 uur met als epicentrum het noordwesten van Aledo – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken