skip to Main Content
De provincie Almería heeft een tekort aan politieagenten om het terrorisme te bestrijden

De provincie Almería heeft een tekort aan politieagenten om het terrorisme te bestrijden

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALMERÍA – Hooggeplaatste politieagenten in Almería hebben gewaarschuwd dat zij de bevolking niet meer afdoende tegen terrorisme kunnen beschermen omdat zij teveel middelen moeten inzetten om illegale immigranten te redden en te screenen. De provincie wordt beschouwd als een broeinest voor islamitisch extremisme, een plaats waar jihadis zich verbergen en zo de rest van Europa kunnen betreden.

De Nationale politie van Almería is zich bewust van deze feiten en zij hebben al spectaculaire arrestaties kunnen verrichten in de oorlog tegen de terreur. Maar met bijna 600 immigranten die in januari en februari alleen al bij de kust van Almería aankwamen, heeft de politie niet genoeg capaciteit om tegen het terrorisme op te treden en dan ook de geredde migranten te screenen. Meer dan 5.000 mensen werden in 2016 op zee gered en naar Motril en Almería overgebracht.

Terrorisme

De politievakbond heeft gezegd dat de politiediensten in Almería overwerkt zijn en lijden onder een extreem personeelstekort op een moment dat het terreuralarm in Spanje nog altijd op niveau 4 staat, het op een na hoogste terreuralarm.

Zomer

Het probleem zal tijdens de zomermaanden nog veel groter worden omdat er duizenden Noord-Afrikanen klaar staan om naar Europa te vertrekken. Daar komt nog bij dat door het sluiten van de Balkanroute voor Syrische vluchtelingen er velen Europa zullen willen bereiken langs Spanje en Italië.

Gevangenis

De situatie is nu zo nijpend geworden dat Almería er aan denkt om een speciale gevangenis voor vreemdelingen te openen waar honderden immigranten kunnen worden vastgehouden. Dezelfde detentiecentra hebben in Melilla en Murcia al oproer en protesten veroorzaakt.

Roger Frans Lauryssen

Dit artikel is geschreven door Roger Frans Lauryssen en geplaatst door de redactie in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele of delen van deze tekst is zonder toestemming niet toegestaan.

Dit bericht heeft 4 reacties
  1. Roquetas de Mar- Almeria: Ik zie politiemensen aan scholen bij de zebrapaden staan om het verkeer te regelen wat zich door die zebrapaden vanzelf zou kunnen/moeten regelen. Ik zie groepjes politiemensen van het begintijdstip van de markt tot aan het einde ervan op een kruising aan het begin van het marktterrein staan. Druk pratend met elkaar, donkere zonnebrillen op, boos kijkend, maar verder……niets. Hordes Afrikanen die illegaal blijven verkopen op de markt. De politie met wel zes tot acht man aanwezig, er er gebeurt….. niets.
    Een efficientere inzet van die imitatie-machos zou veel problemen kunnen oplossen.
    Als wij westerlingen zo inefficient met onze werknemers waren omgesprongen, hadden wij het niet verder dan deze Mediterrane mislukkingen geschopt.

    1. Je hebt het hier over de policia local of municipal die absoluut niet dezelfde taken hebben als de policia nacional of guardia civil. Het zijn deze laatste twee die de belngrijkste en moeilijkste taken doen en dus niet genoeg personeel hebben.

    2. En de guardia civil heeft het enorm druk met op de ronde punten toeristen te controleren of ze zeker geen papiertje vergeten zijn of een fluovestje, terwijl 100 meter verder de oostblokmaffia hoertjes afzet aan de kant van de weg.

  2. Tsja ga het aan de grote klok hangen, zodat de criminelen weten, daar moeten we zijn.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken