skip to Main Content
Spaanse Partij voor de Dieren eist vrijlating circus-olifanten die bij een ongeval betrokken waren

Spaanse Partij voor de Dieren eist vrijlating circus-olifanten die bij een ongeval betrokken waren

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De Spaanse Partij voor de Dieren PACMA is op internet een actie gestart waarin de vrijheid van de circusolifanten die betrokken waren hij het ongeval op de A-30 snelweg afgelopen maandag geëist wordt. Bij een verkeersongeval overleed een olifant en kwamen er vier olifanten vrij waarbij er twee gewond raakten toen een vrachtwagen van het Circo Gottani op een zijkant terecht kwam.

Onder de hashtag #FreeElefantesGottani is de PACMA partij een actie gestart om handtekeningen te verzamelen voor o.a. de vrijlating van de olifanten van het circus Gottani. De voorzitster van de Partij voor de Dieren Silvia Barquero is persoonlijk naar de stad Albacete gereisd waar de olifanten die betrokken waren bij het ongeval verzorgd worden. Bij het ongeval met de vrachtwagen kwam een olifant om het leven.

PACMA is een actie gestart om handtekeningen te verzamelen om van de regering te eisen dat het Circo Gottani niet meer met dieren mag werken. Het is namelijk niet de eerste keer dat dit circus problemen heeft gehad met hun dieren. Dat gebeurde al eens met leeuwen waarbij de politie er aan de pas moest komen vanwege het niet goed behandelen van een leeuw nadat deze een werknemer van het circus wilde aanvallen (waarschijnlijk om haarzelf te verdedigen).

Daarnaast vraagt PACMA zich af hoe het mogelijk is dat er dieren van deze omvang in een gewone vrachtwagen over een Spaanse snelweg vervoert kunnen worden. In dit geval zijn het olifanten maar wat als er nu eens leeuwen bij een ongeval betrokken zouden zijn en los zouden lopen op een snelweg? Waar is de controle?

Als je ook een handtekening wilt zetten dan kan dat via deze website. Meer dan 80.000 mensen hebben dit al gedaan.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
  1. Jullie hebben groot gelijk!!! Ze horen niet thuis in een circus, ik heb gisteren reeds een verontwaardigde reactie geschreven, ze moeten inderdaad vrij gelaten worden, maar nu de vraag : waar gaan zij dan naar toe??? In een dierentuin is het iets beter natuurlijk, zodat zij geen “kunstjes” meer hoeven te doen, maar in werkelijke vrijheid, in hun natuurlijke habitat zullen zij ook niet overleven denk ik, hoelang zitten zij al in gevangenschap? Dus hopelijk gaan zij opgevangen worden in een olifantenreservaat beheerd door mensen, die er verstand van hebben, hopelijk krijgen de dierenrechten activisten dit zover…….. Veel bewondering voor al de mensen die zich inzetten voor verwaarloosde en misbruikte en mishandelde dieren!!!

  2. Hartverscheurend die taferelen op die autoweg daar in Albacete. RIP voor de olifant. Beterschap voor de gewonden.Door de capriolen van de chauffeur is dit vreselijke ongeval gebeurd. Inderdaad horen deze dieren niet zo vervoerd. Deze dieren horen zowiezo niet in dit circus. In geen enkel circus. Handtekening zetten voor de aktie van PACMA is niet mogelijk als je niet in Spanje woont. Hoop dat men succes zal hebben.

  3. Wanneer gaan ze daar nu eens eindelijk mee stoppen , dieren horen niet thuis in een circus en al zeker niet met zo`n vervoer

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken