skip to Main Content
Spanje heeft de eerste twee maanden van dit jaar 8,3 miljoen buitenlandse toeristen ontvangen

Spanje heeft de eerste twee maanden van dit jaar 8,3 miljoen buitenlandse toeristen ontvangen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Spanje is nog steeds in trek als vakantieland, ook in de wintermaanden waarbij uiteraard de zonnige en warme Canarische Eilanden het meest bezocht worden. Gedurende de maand februari kwamen er 4,2 miljoen buitenlandse toeristen naar Spanje waardoor het totaal over de maanden januari en februari dit jaar is opgelopen naar 8,3 miljoen wat 3,9% meer is dan dezelfde periode in 2017.

De grootste groep toeristen die naar Spanje kwamen voor een vakantie was zoals altijd de Britten met 1,6 miljoen (-3,1%) vakantiegangers gevolgd door de Fransen met 1,04 miljoen (-2,2%) en de Duitsers met 1,03 miljoen (+3,4%) toeristen. Er kwamen gedurende januari en februari 846.958 (+6,7%) toeristen uit de Scandinavische landen naar Spanje en 491.870 (+5,8%) Italianen, aldus de gegevens van het Spaanse Bureau voor de Statistieken (INE).

Nederlanders en Belgen

Ook het aantal Nederlandse en Belgische toeristen steeg in de maanden januari en februari. Alleen al in de maand februari kwamen er 171.390 (+1,8%) Nederlanders naar Spanje waarbij dat aantal over de eerste twee maanden opliep naar 332.132 (+5,3%) toeristen. In de maand februari kwamen er 123.921 (+9,9%) Belgische toeristen naar Spanje en gekeken naar januari en februari samen liep dat aantal op naar 255.337 (+14,6%) vakantiegangers.

België is over de eerste twee maanden gezien een van de grootste stijgers met een 14,6% meer aan toeristen terwijl Portugal er 17% meer heeft gehad. De grootste daler is Zwitserland waar vandaan een 15,6% toeristen minder naar Spanje kwamen gedurende januari en februari.

Regio’s

Gekeken naar de regio’s in Spanje is over de eerste twee maanden gezien de deelstaat met de meeste buitenlandse toeristen de Canarische Eilanden met 2.376.656 toeristen gevolgd door Catalonië met 1.879.281 buitenlandse toeristen. Als derde regio staat Andalusië op de lijst met 1.122.202 buitenlandse toeristen gevolgd door de Comunidad de Madrid met 1.016.706 toeristen en de Comunitat Valenciana met 897.535 buitenlandse vakantiegangers.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
  1. Met belangstelling beide reacties gelezen en wat mij opviel dat deze lijnrecht tegenover elkaar staan. Wat mij ook opviel is de afkeer van beide heren t.o.v van Belgen en Nederlanders. Wat ik uit hun namen opmaak behoren zij beide ook tot een van deze groepen.
    Of de heren het goed vinden of niet, Ik kom dit jaar zeker weer 3 keer naar de Costa Blanca en mijn Spaanse vrienden zullen mij met open armen ontvangen.

    1. Ik bedoel maar er wordt hier maar al te vaak door heel veel reageerders klakkeloos aangenomen dat iemand in hun ogen iets fout doet of iets fout schrijft of het erg vind dat. Mij maakt het geen drol uit wie hier komt zolang ze maar aardig zijn, Frans in iedergeval niet met zijn vooroordelen 🙁 En Frans misschien zijn jou Spaanse vrienden zelfs wel Spaanse familie van mij aangezien mijn hele familie verdeeld over geheel Spanje woont. De Nederlandse kant woont nog altijd in Nederland. Met overkill bedoelde ik niets kwaads overigens, eerder dat het er heel erg veel zijn dit jaar.

  2. “Gekeken naar de regio’s in Spanje is over de eerste twee maanden gezien de deelstaat met de meeste buitenlandse toeristen de Canarische Eilanden met 2.376.656 toeristen gevolgd door Catalonië met 1.879.281 buitenlandse toeristen.”

    2e plek zo slecht gaat het nou met Catalonie daar komt niemand meer 🙂 Cijfers spreken toch anders. Hier trouwens aan de Costa Blanca heel weinig Britten vrijwel geen Duitsers en opvallend weinig Fransen maar wel een overkill aan Nederlanders en Belgen daarom zitten al die Nederlandse tentjes bomvol dit jaar en doen ze goede zaken.

    1. Ik zie heel veel Britten en Duitsers aan de costa blanca, overal hoor en zie je hen. En dat gaat nu helaas ook op voor de Belgen en Nederlanders die nu in veel te grote aantallen de costa blanca overspoelen.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken