skip to Main Content
Verpleegunie eist het uit de handel nemen van seksistische pen bij de Ale-Hop winkels in Spanje

Verpleegunie eist het uit de handel nemen van seksistische pen bij de Ale-Hop winkels in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De unie van verplegend personeel in Spanje eist van de populaire winkelketen Ale-Hop dat ze een in hun ogen seksistische pen uit de handel nemen. De pen toont een gezondheidsmedewerkster met een strakke jurk en diep uitgesneden decolleté. Volgens de verpleegunie Satse schetst dit een seksistisch beeld van de verpleegsters waarbij het werk wat ze doen niet serieus wordt genomen.

In een persbericht hekelt de verpleegunie dat de winkels van Ale-Hop in hun assortiment een pen hebben van een verpleegster met een strakke jurk en een korte rok waarbij er ook sprake is van een lage uitsnijding van de halsopening (decolleté). De president heeft persoonlijk een brief geschreven naar de eigenaar van de franchisewinkels en eist dat de 3 euro kostende pen uit de handel gehaald wordt en ook niet meer in het assortiment terug zal komen.

Het is volgens de voorzitter van Satse weer een typisch voorbeeld van het stereotype en seksistische imago van verpleegsters waarbij de waardigheid van het vrouwelijke verplegingspersoneel aangetast wordt. Dit moet en mag niet meer kunnen in de eenentwintigste eeuw, aldus de verpleegunie die al jaren strijd tegen de clichés in de verolegingsecror in Spanje.

Zo heeft de verpleegunie eerder dit jaar eind januari ook al geprobeerd om de carnavalspakjes van seksy verpleegsters te laten verbieden vanwege het verkeerde beeld wat daarmee geschetst wordt van deze professionele werkers. Men is daar deels in geslaagd.

Foto: Ale-Hop

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 6 reacties
 1. Werk op de SEH van het ziekenhuis. Geweldige pennen. Ga er volgende maand meteen wat kopen. Hopelijk zijn ze er dan nog. Hopelijk hebben ze ook variant voor mijn manlijke collega’s.

 2. is het niet DIT dan is het wel weer DAT , wat is er seksistisch aan , het is een ondersteunend beroep waar veel waardering voor is (enkeling uitgezonderd) en ik ga hem kopen voor mijn ega en collega´s.
  Gelijk dan ook maar die TV series verbieden met verplegings inhoud.

 3. We leven gewoon in een wereld die met de dag onverdraagzamer is, in triest.

  1. Juist je moet tegenwoordig zo verschrikkelijk opletten want tegen alles en nog wat wordt geprotesteerd, altijd vindt men wel iets om over te zeuren.

 4. Ben geen verpleegster.
  Als dit wel zo was zou ik deze pen zeeeeer graag kopen/ krijgen.
  Ik vind hem grappig en niks seksistisch.
  Spijtig dat ze er niet zijn met ” mijn uniform “.
  Dus ga toch eens kijken bij Ale-Hop en kopen voor een vriendin die verpleegster is.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken