Verdien eco-seconden met een nieuwe recycle machine in Granada

Verdien eco-seconden met een nieuwe recycle machine in Granada
Beeld: Ecosegundos

Verdien eco-seconden met een nieuwe recycle machine in Granada

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

GRANADA – In Spanje kent men voor de plastic flessen die men gebruikt geen statiegeld, dat is een systeem dat niet bestaat in Spanje. Men heeft ooit gekozen voor de recycle containers op straat in plaats voor de statiegeld machines bij de supermarkten. Het jonge bedrijf Ecosegundos uit Granada wil daar verandering in gaan brengen in Spanje en als het aan hen ligt overal ter wereld.

Het systeem dat Ecosegundos bedacht heeft is eigenlijk heel simpel maar anders dan het traditionele statiegeldsysteem . Diegene die meedoen en hun flessen recyclen door ze in de speciale opening in de machine te stoppen krijgen een ticket met daarop een code die te scannen is.

Dat dient te gebeuren met een smartphone waarop de speciale app geïnstalleerd is. Als de code die op het ticket staat eenmaal gescand is worden er seconden bij de virtuele klok opgeteld. Bij een x-aantal seconden kun je dan gebruik maken van speciale kortingen en/of aanbiedingen bij bedrijven die meedoen met het initiatief. Deze zijn vermeld in de app.

Er is volgens de oprichters van Ecosegundos een verzekeringsbedrijf dat tot 50 euro korting geeft voor het recyclen van slechts een fles en zelfs een kliniek die tot 1.230 euro korting geeft.

[su_note note_color=”#fdf2ec”]Leestip: Waarom er in Spanje geen statiegeldmodel is[/su_note]

De eerste machines zijn reeds in Granada geplaatst bij twee winkelcentra en acht scholen en kunnen al gebruikt worden maar deelnemers aan het ‘Segundos para el planeta’ project moeten er rekening mee houden dat het nog in de kinderschoenen staat.

De machines van Ecosegundos kunnen flessen van karton, plastic, metaal, staal en aluminium verwerken maar dus (nog) geen glas.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.