Man doodt zijn 10-jarig zoontje in de provincie Valencia

Man doodt zijn 10-jarig zoontje in de provincie Valencia
Beeld: Policía Nacional

Man doodt zijn 10-jarig zoontje in de provincie Valencia

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – Afgelopen weekend vond een triest familiedrama plaats in Sueca in de autonome regio Valencia. Een man stak er met een mes zijn 10 jarig zoontje neer. De jongen overleefde de aanval jammer genoeg niet.

De moeder van de jongen had haar zoontje achtergelaten bij zijn 47-jarige vader. Hij zou er enkel het weekend doorbrengen, terwijl de vader eigenlijk een contactverbod was opgelegd. Voor zowel de vader als de moeder was de jongen hun enige kind. Ze hadden beide de Spaanse nationaliteit.

Toen de moeder van het kind aan het einde van het weekend haar zoon wilde oppikken, gaf de vader geen gehoor. Ze belde aan de deur aan maar er werd niet opengedaan, waarop de vrouw de hulpdiensten verwittigde. Toen een patrouille van de Guardia Civil de woning betrad, stelde die vast dat de vader het kind met een mes had doodgestoken. Het mes in kwestie was een gewoon keukenmes.

Na de vreselijke ontdekking ondergingen zowel de moeder als de grootmoeder van de jongen een zenuwinzinking. De vader werd gearresteerd en wacht in het hoofdkwartier van de Guardia Civil van Sueca op verdere stappen. Hij werd voordien al veroordeeld voor mishandeling en mocht in principe niet in de buurt van zijn ex vrouw komen. De politiediensten van Valencia doen er dan ook alles aan om te weten te komen waarom de jongen toch bij hem was en wat er precies gebeurd is het afgelopen weekend.

Ga naar de inhoud