De steden en regio’s ter wereld die het gastvrijst zijn met twee Spaanse vermeldingen

De steden en regio’s ter wereld die het gastvrijst zijn met twee Spaanse vermeldingen
Beeld: Canva

De steden en regio’s ter wereld die het gastvrijst zijn met twee Spaanse vermeldingen

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Bij Booking, het platform voor het zoeken naar accommodaties en reistarieven, vieren ze al elf jaar lang de Traveler Review Awards. Dit jaar hebben ze, op basis van meer dan 240 miljoen geverifieerde klantbeoordelingen van 1 december 2019 tot 30 november 2022, een ranglijst gemaakt waarbij een Spaanse regio op de eerste plaats staat en er ook een vermelding is bij de gastvrijste steden.

Voor de gebruikers van het platform is La Rioja de gastvrijste regio ter wereld. Klanten beoordeelden accommodaties, autoverhuur, taxidiensten vanaf het vliegveld en vele andere diensten. Bovendien stelt Booking een andere lijst op met de gastvrijste steden ter wereld, waarin ook Spaanse aanwezigheid is.

In deze ranglijst is er geen land met meer dan één regio. Bovendien zijn de top vijf Europese (Spaans, Grieks, Oostenrijks, Engels en Roemeens) en het Afrikaanse continent wordt nergens vermeld. Costa Rica vertegenwoordigt Latijns-Amerika en Vietnam vertegenwoordigt Azië. Er zijn ook andere Engelstalige plaatsen: in Nieuw-Zeeland, in Canada en in de Verenigde Staten.

 1. La Rioja (Spanje)
 2. Epirus (Griekenland)
 3. Oberösterreich (Oostenrijk)
 4. County Down (Verenigd Koninkrijk)
 5. Mures (Roemenië)
 6. Marlborough (Nieuw-Zeeland)
 7. Ninh Binh (Vietnam)
 8. Limón (Costa Rica)
 9. Newfoundland en Labrador (Canada)
 10. North Dakota (Verenigde Staten)

De gastvrijste steden ter wereld

Bovenaan de lijst staat een stad in de regio Puglia, in het zuiden van Italië, Polignano a Mare. De Spaanse stad staat op de derde plaats: San Sebastián (Baskenland). Er zijn slechts drie andere Europese steden, in Duitsland, Litouwen en het Verenigd Koninkrijk. Er zijn ook drie Latijns-Amerikaanse steden: een Argentijnse, een Braziliaanse en een Mexicaanse. Aan de Aziatische kant, Taiwan; en aan de kant van Oceanië, Australië. De enige landen die op beide lijsten voorkomen, zijn Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

 1. Polignano a Mare (Italië)
 2. Hualien City (Taiwan)
 3. San Sebastián (Spanje)
 4. Dresden (Duitsland)
 5. Klaipeda (Litouwen)
 6. York (Verenigd Koninkrijk)
 7. Ushuaia (Argentinië)
 8. Porto de Galinhas (Brazilië)
 9. Mexico-Stad (Mexico)
 10. Gold Coast (Australië)
Ga naar de inhoud