Search
menu
Search

Eerste hotel van Spanje op Mallorca geopend dat voor 100% op elektriciteit draait

Eerste hotel van Spanje op Mallorca geopend dat voor 100% op elektriciteit draait
Beeld: Iberostar / web

Eerste hotel van Spanje op Mallorca geopend dat voor 100% op elektriciteit draait

Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

De Iberostar Hotels&Resorts groep heeft hun hotel Iberostar Cristina op het Playa de Palma op Mallorca heropend. Het hotel was gesloten tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden voor het aanpassen van de manier waarop energie geleverd wordt. Er wordt nu geen fossiele brandstof meer gebruikt in het gebouw, maar alleen nog elektriciteit met energie die 100% groen is. Dit zorgt voor een ecologische voetafdruk van nul zonder dat de ervaring van de gast daaronder lijdt. 

Het bedrijf laat weten dat ze alle mogelijke maatregelen nemen om meer groene elektrische energie te gebruiken en het gebruik van fossiele brandstoffen te verminderen terwijl de kwaliteit voor de klant bewaard blijft. 

De investering is niet alleen materieel, maar zit ook in het onderwijs voor bijvoorbeeld het keukenpersoneel. Zo worden er nu inductiekookplaten gebruikt en zijn ook de wasdrogers elektrisch geworden. Ook voor de verwarming van de ruimtes en het water is geen gas meer nodig. Vanaf nu is alles in het hotel elektrisch en een gedeelte daarvan is afkomstig van de energie die gewonnen wordt uit de zonnepanelen die op het dak zijn geïnstalleerd. 

De vernieuwing van het energiesysteem van dit complex is een stap richting een groenere toekomst van Iberostar hotels en hun doel om de uitstoot van koolstofdioxide naar nul te brengen. Daarnaast betekent dit ook een energetische en een economische besparing voor de groep. 

Iberostar Cristina is dus ook niet het enige hotel van de groep dat vernieuwd wordt. Zo werden ook al alle hotels van de groep in Montenegro vernieuwd in 2022. Iberostar wil in 2030 alle hotels aangepakt hebben. Dit is twintig jaar eerder dan de doelstelling die is gesteld voor de hele industrie. Met de aanpassingen hebben ze hun ecologische voetafdruk in 2022 al met 10 procent verminderd.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?