skip to Main Content

20 arrestaties en 24 gewonden bij festiviteiten overwinning Real Madrid

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – (Redactie) Nadat het laatste fluitsignaal de wedstrijd tussen FC Barcelona en Real Madrid beëindigde, stroomden duizenden Barça-fans de straten op om zich te verzamelen op de Ramblas waar men traditiegetrouw bij de Canalates fontein de overwinningen viert. Zoals altijd ontstaan er daarna problemen en dit keer heeft de politie 20 mensen moeten arresteren en vielen er maar liefst 24 gewonden, het merendeel door valpartijen maar ook door enkele opstootjes tussen supporters.

Volgens de politiecijfers waren er zo’n 8.000 mensen aanwezig op de Ramblas in Barcelona, een behoorlijk aantal voetbalfans. Naast de arrestaties en gewonden, werden er ook enkele zaken kapot gemaakt zoals een ONCE loket, lantaarnpalen en enkele ramen van nabijgelegen winkels.

Madrid

Ook in Madrid kwamen er enkele honderden Barça-fans bij elkaar om de ovewinning op Real Madrid te vieren. Hier zijn echter geen arrestaties verricht en verliepen de festiviteiten zonder problemen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend