skip to Main Content

Vreemde bewoners in Madrileense huizen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Else Beekman) Volgens een artikel in dagblad El País zijn in een Madrileense urbanisatie georganiseerde bendes actief die leegstaande woningen bezetten. Bewoners van de wijk durven al maanden nauwelijks hun huizen meer voor een paar dagen, laat staan langer, te verlaten uit angst voor krakers.

In de urbanisatie Puente de Vallecas in Madrid, zijn er al meerdere huiseigenaren die weten hoe dit voelt. De ‘krakers’ trekken in een huis en vervolgens kan de strijd om een rechterlijk bevel tot uitzetting beginnen.

Zo’n procedure kan maandenlang duren. Volgt uiteindelijk zo’n uitzetting, dan nog worden de huiseigenaren vervolgens soms nog bedreigd door de uitgezette krakers.

Toestand

Bovendien is het vaak maar de vraag in welke toestand een huis wordt aangetroffen. In het artikel staan enkele ervaringen van bewoners die zoiets overkwam.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend